25. avgust 2016.25. avg 2016.
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

USPEŠNA POSETA RUSIJI

Delegacija Mačvanskog upravnog okruga boravila je od 24. do 27. avgusta u Brjanskoj oblasti u Ruskoj Federaciji. Tamo je potpisan Protokol o namerama između dve oblasti. Šef delegacije našeg kraja bio je načelnik Okruga Dragoslav Milanović, koji je o detaljima sporazuma govorio na konferenciji za medije koju je organizovalo Povereništvo Srpske napredne stranke. Naveo je da su tamo prisustvovali Petom slovenskom ekonomskom forumu koji je kao centralnu temu imao razvoj ekonomskih odnosa evropskog dela Rusije i Zapadnog Balkana.
-Dobili smo poziv koji smo sa zadovoljstvom prihvatili. Na forumu sam imao izlaganje u kom sam predstavio potencijale našeg Okruga. Okvirnim Sporazumom koji sam potpisao sa gubernatorom Brjanska Aleksandrom Vasiljevićem Bogomazom, određene su oblasti u kojim ćemo sarađivati, naveo je Milanović.
Prema načelnikovim rečima, razmenjivaće informacije o izmenama propisa koji prate Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Ruske Federacije. Sarađivaće u oblasti privrede, sa posebnim akcentom na poljoprivredi. Milanović je kao oblasti saradnje naveo još očuvanje životne sredine, transport, turizam i obrazovanje.
-Naši domaćini bili su veoma zainteresovani za prezentaciju naših privrednih potencijala i sada nam je najvažnije njihovo aktiviranje za dobrobit građana našeg Okruga i povećanje uposlenosti. Napravili smo i prezentaciju naših turističkih kapaciteta. Najinteresantniji im je banjski i verski turizam, rekao je Milanović.
Načelnik je istakao da će konkretizacija projekata biti gotova početkom oktobra kada u Šabac dođe brjanski gubernator sa svojim ministrima. Dodao je da je bitno da oni blagovremeno pripreme biznis planove za konkretne porojekte i da oni prođu zajedničku analizu opravdanosti.
-Naša poseta nije bila turistička. Radili smo od 8 ujutru do 12 uveče. Iz toga će proizaći bolji život i prve rezultate će građani osetiti u skorom periodu, istakao je Milanović.
Delegaciju Mačvanskog upravnog okruga činili su i predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac, poverenik SNS za Šabac Aleksandar Pajić, koji je bio zadužen za oblast obrazovanja, predsednik šabačkog Gradskog odbora Srpske narodne partije Radovan Šobić, kao i predstavnici firmi “Duga“, “Braća Topalović“ i “Energomont“ iz Loznice.
Konferenciji su prisustvovali i predsenik saveta Mesne zajednice Grušić i mesni poverenik SNS za ovo selo. Aleksandar Pajić je naveo da je stranka ispunila obećanje i uradila sportski teren u ovom selu.
-Nismo zadovoljni izbornim rezultatom u Grušiću, ali to nema veze. Ono što smo obećali to smo i završili. Direktoru OŠ “Laza Lazarević“ 1. septembra biće predat teren na upotrebu i tu će se okupljati i meštani okolnih sela, rekao je Pajić i dodao da je vrednost investicije preko milion dinara i da je u potpunosti finansirana sredstvima donatora i prijatelja SNS.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa