25. avgust 2016.25. avg 2016.
Od našeg stalnog dopisnika

VRELI LETNjI DANI U ZEMLjI MAGLE I KIŠE

Veoma neobično lepo vreme za ovo doba godine u glavnom gradu Velike Britanije i temperature koje su u Londonu krajem avgusta dostizale preko 30 stepeni celzijusa izmamile su veliki broj stranih i domaćih turista koji su ga iskoristili za obilazak kulturno-istorijskih spomenika i znamenitosti koje ovaj višemilionski grad nudi.
Pravo je zadovoljstvo videti decu i odrasle kako u poznatim londonskim parkovima kao što su „Regent“™s park“ i „Hyde park“ uživaju u šetnji i odmoru provodeći prijatno popodne uz tipične engleske sendviče sa krastavcima i rashlađujući se sladoledom. Gužva je svakodnevna bez obzira koji je dan u nedelji, te se može videti mnogo posetilaca u blizini „Madame Tussauds“, „House of Parliament“, „Big Ben“ i drugim najznačajnijim turističkim mestima u Londonu.
Imajući u vidu da su stanovnici Velike Britanije odlučili da ne budu više deo Evropske unije, uz zabrinjavajući osećaj nelagodnosti po pitanju budućnosti zemlje, zabrinutost se ne primećuje kod stanovnika Londona koji je i dalje stabilan i bogat moderan evropski grad, jedna od najposećenijih turističkih prestonica u svetu.
Jedna od zanimljivosti je da se za samo 25 funti turističkim autobusom mogu obići najinteresantniji delovi grada i provesti pola sata na vodi u okviru krstarenja tamnom i sivom londonskom rekom Temzom.
Dušan Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa