25. avgust 2016.25. avg 2016.
DODELjENI SERTIFIKATI POLAZNICIMA LETNjE ŠKOLE STRANIH JEZIKA OŠ „NATA JELIČIĆ“

VIŠEJEZIČNOST NA CENI

Svečanom zatvaranju prisustvovala i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Bojana Mladenović rekavši prisutnima da su temelji grada znanja, titule koju Šabac nosi već nekoliko godina unazad, upravo deca koja su posvećena učenju i u vreme letnjeg raspusta
Oko dvadesetoro dece različitog uzrasta tokom petodnevnog druženja u Letnjoj školi stranih jezika OŠ „Nata Jeličić“ imalo priliku da utvrdi stara i stekne nova znanja. Radionice iz engleskog, ruskog, francuskog, nemačkog i španskog jezika kroz igru na edukativno-kreativni način pružile, kako su i sami istakli, mnogo zadovoljstva.
- Bilo mi je mnogo lepo. Naučili smo dosta toga iz engleskog, ruskog i španskog jezika. Najviše mi se svideo ruski jezik. Opet ću doći sledeće godine ““ obećala je Jana Miočinović, najmlađa polaznica Letnje škole stranih jezika i budući prvak.
Po rečima nastavnica deca su rado dolazila i učestvovala u jezičkim radionicama koje su bile interesantnije od klasičnih časova.
- Kroz igru se najbolje nauči. To su pokazale i aktivne metode u redovnoj nastavi. Deca su prijemčivija za nova znanja kroz radionice, igraonice, a i opuštenija. Samim tim mnogo bolje usvajaju znanja. Radili smo na komunikaciji tako da je bilo dosta uspešno ““ rekla je prof. ruskog jezika Tatjana Marinković, rukovodilac Veća stranih jezika.
Organizovana treći put od strane Aktiva stranih jezika Letnja škola stranih jezika pokazala se vrlo uspešnom. Tome u prilog ide i činjenica da je porastao broj učenika koji se bez problema upišu na Filološki smer Šabačke gimnazije.
- To je vrlo važno za buduće generacije. Naši učenici u toku prethodne školske godine bili su polufinalisti i finalisti tri međunarodna takmičenja iz engleskog jezika. Jedna učenica na Republičkog takmičenju iz engleskog jezika osvojila je drugo mesto, a jedna iz ruskog jezika direktno se plasirala u finale međunarodne 4. NIS olimpijade. Učestvovali smo i u pilot projektu „Reaching English Competition“, takmičenju koje je uključilo i učenike nižih razreda, a ne samo osmake. Sveukupna filološka atmosfera doprinosi da se roditelji i učenici okrenu ka učenju jezika koje je u današnje vreme apsolutno potrebno ““ istakla je prof. engleskog jezika Nada Mirković, jedan od sastavljača testova za pomenuti pilot projekat.
Na uspešno završenoj Letnjoj školi stranih jezika, pored direktorke škole Zorice Nedeljković, čestitke prošlog petka uputila je i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Bojana Mladenović.
- Pokazali ste koliko ste zapravo zreli i koliko ulažete u svoju budućnost time što ste svoje slobodno vreme i vreme letnjeg raspusta posvetili učeći i usavršavajući se. Grad je tu da uvek podrži ovakve manifestacije. Zaista mi je drago što nekoliko šabačkih škola promoviše rad na najbolji mogući način. Mi smo poznati kao grad znanja. Sigurna sam da ste vi temelj te titule koju mi već nekoliko godina nosimo. Nastavićemo da ulažemo pomažući ovakve aktivnosti koliko budemo mogli kroz kulturu. Svakako najveći cilj nam je da pomognemo i ulažemo u vaš svakodnevni rad i zalaganje vaših nastavnika i profesora. Još jednom vam čestitam i nadam se da će ovaj kamp imati dugu tradiciju ““ poručila je načelnica.
Na najlepši mogući način deca su opravdala moto Letnje škole „Koliko jezika znaš, toliko vrediš“.
REKLI SU
- Treći put sam u Letnjoj školi. Kroz igru i opušteniji način učili smo strane jezike. Svidelo mi se to što smo na projektoru gledali neke slike o drugim zemljama, a imali smo priliku da pogledamo i ruski film. Učim engleski i španski, a imam želju da naučim još i nemački. Preporučila bih i ostalima da dođu sledeće godine i vide kako sve to izgleda - Valentina Bogojević, šesti radzred.
- Učila sam sva četiri jezika. Samo na engleski nisam stigla da dođem ali njega već učim kod kuće. Svideo mi se i španski i ruski. Bilo je lepo družiti se sa nastavnicima i drugarima. Doći ću i sledeće godine - Isidora Trifunović, drugi razred.
- Bilo je dobro. Učio sam engleski, španski i francuski. Najviše mi se svideo španski i francuski. Naučio sam dosta toga. Nije teško učiti kad se voli. Lepo smo se i družili. Doći ću i sledeće godine - Petar Trifković, drugi razred.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa