25. avgust 2016.25. avg 2016.
NOVA ŠKOLSKA GODINA U KOCELjEVAČKOJ OPŠTINI

VIŠE PRVAKA NEGO LANE

Školsko zvono danas je obeležilo početak školovanja za 107 đaka prvaka koliko ih je prvi put selo u školske klupe u koceljevačkom kraju, što je za 15 učenika više nego prošle godine.
Najviše prvaka, njih 47 upisano je u Koceljevi. U odnosu na prethodnih nekoliko godina evidentan je pad đaka, ali je u poređenju sa prošlom školskom godinom njihov broj povećan. Porast prvaka beleži i škola u Draginju koja je bogatija za 33 učenika. Nešto manje đaka u prvom razredu u odnosu na lane ima škola u Donjem Crniljevu, kao i, između ostalih, u Kamenici i Brdarici, dok u školama u Bresnici, Malom Bošnjaku i Zukvama nema ni jednog prvaka.
Prema rečima direktora OŠ “Mića Stanojlović“ u Koceljevi Pavla Aleksića svi školski objekti su uređeni i sve je spremno za početak nove školske godine u koju je upisano 960 učenika. Mnogi osnovci ušli su u potpuno rekonstruisane škole i imaju priliku da u daleko lepšem ambijentu pohađaju nastavu i postižu bolje rezultate.
- U školi u Koceljevi rekonstruisano je sve osim krova i elektro instalacija. Vrednost radova je 15 miliona dinara. Izvršena je kompletna rekonstrukcija škole u Svileuvi koja je koštala 5,5 miliona. Oko deset miliona uloženo je u rekonstrukciju školske zgrade u Donjem Crniljevu u kojoj je urađeno sve sem krovne konstrukcije. Novac je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Takođe smo nastavili sa obnavljanjem škole u Draginju u kojoj je oko 2,5 miliona uloženo u rekonstrukciju fiskulturne sale. Sredstva su obezbeđena u okviru projekta “Inkluzija kroz podršku u obrazovanju“, dok je dodatnih 3,8 miliona dinara za kompletnu zamenu podova obezbeđeno kod ministarstva pravde - istakao je Aleksić.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa