25. avgust 2016.25. avg 2016.
ZDRUŽENA ANTITERORISTIČKA VEŽBA “DRINA 2016“

NISMO POLIGON ZA TEST TERORISTA

Vežbi su prisustvovali predsednici Republike Srbije i Republike Srpske Tomislav Nikolić i Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i ministri dve vlade. Direktori policije Republike Srbije i Republike Srpske Vladimir Rebić i Darko Ćulum istakli su da je današnja vežba pokazala spremnost dve policije da odgovori na sve izazove
Združena antiteroristička vežba ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Srpske „Drina 2016“, na kojoj su pripadnici dve policije pokazali obučenost za borbu protiv terorizma i spremnost da odgovore na sve bezbednosne izazove, održana je danas u blizini graničnog prelaza Trbušnica, u prisustvu najviših zvaničnika Srbije i Republike Srpske.
Vežbi su prisustvovali predsednici Republike Srbije i Republike Srpske Tomislav Nikolić i Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i ministri dve vlade.
Oko 200 pripadnika specijalnih i posebnih jedinica dve policije rešavalo je talačke situacije na terenu, koji su prethodno zaposeli teroristi na cerinskim terminalima i graničnom prelazu.
Tokom vežbe prikazana su borbena vozila ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Srpske, među kojima su i oklopna borbena vozila „Lazar“ i borbeni čamac „Premaks“.
Po okončanju vežbe, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je vežba pokazala kako policije Srbije i Republike Srpske uspešno sarađuju, istakavši da ne postoji zadatak koji ne mogu zajedno da reše.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je pripadnicima policija Srbije i Republike Srpske, posebno ministrima unutrašnjih poslova, na uspešno izvedenoj vežbi, istakavši da su dve policije osposobljene da uzvrate udarac terorizmu.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio da smo spremni da odgovorimo na sve pretnje i bezbednosne izazove.
-Želimo da poručimo svima da ni Republika Srbija, ni Republika Srpska nisu poligon za test bilo kakvih terorističkih akcija, da nećemo dozvoliti da neko ugrožava bezbednost naših građana i da ćemo umeti oštro da odgovorimo na takvu vrstu izazova, istakao je Stefanović u Loznici.
Prema njegovim rečima, cilj združene antiterorističke vežbe, je da se pokaže da su policije Republike Srbije i Republike Srpske spremne da odgovore na svaki vid terorizma.
Direktori policije Republike Srbije i Republike Srpske Vladimir Rebić i Darko Ćulum istakli su da je današnja vežba pokazala spremnost dve policije da odgovori na sve izazove.
Direktor srpske policije Rebić, pre početka vežbe, ukazao je da je terorizam prisutan na Balkanu i da je cilj vežbe da se pošalje jasna poruka da smo sposobni da odgovorimo na sve izazove.


Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa