21. oktobar 2010.21. okt 2010.
SUDSKA ADMINISTRACIJA NE ODUSTAJE OD ŠTRAJKA I SVOJIH ZAHTEVA

ČUDNA MATEMATIKA VLASTI

Štrajk sindikata pravosuđa se nastavlja. Dosadašnji pregovori sa resornim Ministarstvom pravde nisu urodili plodom. I dok se čeka odgovor iz Ministarstva finansija, zaposleni u sudskoj administraciji ne odustaju od zahteva da im osnovica za obračun zarada iznosi, kao i sudijama, 28.000 dinara
Nakon vanredne sednice Republičkog odbora Sindikata pravosuđa, održane prošlog petka, štrajk sudske administracije je nastavljen. U međuvremenu bilo je niz neuspelih sastanaka sa resornim Ministarstvom koji nisu doveli do rešenja.
- Naš osnovni zahtev, kada kažem “naš“, mislim na republički sindikat, je da osnovica za obračun zarada bude 28. 000 dinara, kao i kod sudija. Trenutno, za nas ona iznosi 16. 049 dinara i kada se dodaju svi koeficijenti dobijemo razliku koja iznosi 1:9 ““ kaže predsednik sindikata Osnovnog suda u Šapcu Miladin Mijailović.
A predsednik okružnog odbora sindikata Mačvanskog okruga Dragan Marković, dodaje da je u pravosuđu već više od tri decenije, i da za to vreme nikada nije bio toliko velik raspon zarada administracije i nosioca pravosudnih funkcija.
Ovakav odnos 1:9 nikada nije postojao. Mi nikada nismo tražili da se nekome smanje lični dohodci. Neka nosioci pravosudnih funkcija imaju zaradu primerenu njihovom poslu, ali administracija je po prvi put oštećena maksimalno ““ kaže Marković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa