Info

25. avgust 2016.25. avg 2016.
SAVET ZA BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU REALIZOVAO JOŠ JEDNU AKCIJU

„VOZI ODMORAN“

Prošlog petka na Letnjikovcu, na lokaciji gde se zbog Seoskih olimpijskih igara, okupio veliki broj građana, deljeni su leci koji upozoravaju vozače da tokom leta voze odmorni.
Najviše saobraćajnih nesreća na srpskim putevima dogodi se tokom leta. Tropske vrućine, umor koji sustiže vozače u uslovima noćne vožnje i sezona odmora praćena većim brojem vozila iz inostranstva na našim putevima neki su od faktora koji utiču na povećan broj udesa, od kojih su mnogi sa teškim povredama i smrtnim ishodima. Agencija za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa „Putevima Srbije“, ovog leta sprovodi kampanju „Vozi odmoran“, kojom se apeluje na vozače da tokom leta budu posebno obazrivi u saobraćaju. Lokalni partner u realizaciji ovog nacionalnog programa je Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca, koji je prošlog petka na Letnjikovcu sproveo akciju. S obzirom da je tada u oveom delu grada, zbog takmičenja na Seoskim olimpijskim igrama boravio veliki broj građana, sa ciljevima kampanje „Vozi odmoran“ upoznat je veliki broj Šapčana.
- S obzirom na to da je tokom letnjih meseci povećan broj saobraćajnih nesreća i nastradalih, ovakve akcije služe za prevenciju i ukazivanje na posledice neodgovorne vožnje. Savetujemo vozače da u saobraćaju učestvuju odmorni, naspavani i zdravi . Bliži nam se i prvi septembar, tako da savetujemo vozače da voze pažljivo pored škola. Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca će i ove godine realizovati edukativne radionice sa učenicima osnovnih škola, kao i u objektima Predškolske ustanove sa budućim školarcima, kako bi naše najmlađe sugrađane pripremili za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, navela je načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Bojana Mladenović.
M.S.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa