1. septembar 2016.1. sep 2016.
ZA VEĆU BEZBEDNOST GRAĐANA I IMOVINE

REDARI NA NEKOLIKO LOKACIJA

Zbog uništavanja inventara u Velikom parku, Trkalištu i igralištu na Gradskom trgu, Gradska uprava Šapca donela je odluku o angažovanju redara koji će u večernjim satima brinuti o bezbednosti građana i čuvati mobilijar na ovim lokacijama
Nadležne gradske službe popravile su oštećenja koja su pre mesec dana nastala na igralištu u Velikom parku. Kako bi se sprečila ponovna oštećenja objekata na ovoj, ali i na drugim lokacijama u gradu, doneta je odluka o angažovanju redara koji će se starati o bezbednosti posetilaca i istovremeno čuvati inventar. Za uništavanje imovine svih građana predviđena je oštrija kaznena politika.
- S obzirom na to da je veliki broj oštećenog mobilijara u parku i u drugim delovima grada, komunalna policija je pojačala kontrolu u ovim delovima grada. Posebno na Trkalištu, Gradskom trgu kod igrališta i u Velikom parku. U Velikom parku biće angažovana dva komunalna redara koji će uskoro početi da borave u parku u večernjim satima. Novina je da ćemo tužbama naplaćivati oštećeni mobilijar u gradu, a kada su u pitanju maloletna lica, tužbe će biti upućene roditeljima. Ovo je pionirski poduhvat u Srbiji, jer nijedan drugi grad nije na ovakav način pokušao da naplati štetu, rekao je Nenad Ilić, rukovodilac grupe Odeljenja komunalne policije.
Velik park su u ponedeljak posetili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i glavni gradski urbanista Katarina Dubljanin. Zelenović je apelovao na sugrađane da ne uništavaju prostor koji služi na ponos svim Šapčanima, i najavio nove radove u Velikom parku.
- Veliki park je jedan od najlepših delova grada, ali pored toga što se trudimo da bude lep učinićemo sve da bude i bezbedan. On je mesto susreta i mlađih i starijih generacija i kao takav treba da bude mesto gde će deca od malih nogu imati kulturne sadržaje. Na muzičkoj pozornici koja se trenutno gradi nastupaće učenici Muzičke škole i drugi koji se u našem gradu bave kulturom. Očekujemo da ovaj posao bude okončan za desetak dana, odnosno pre početka Šabačkog vašara i Čivijade, kada u naš grad dolaze mnogobrojni gosti. Trudimo se da utičemo na mlade da svoje vreme provode kvalitetnije i da čuvaju svoju okolinu, naveo je gradonačelnik Šapca.
U narednom periodu u Velikom parku planirano je postavljanje česmi i mobilijara, rekonstrukcija Planinarskog doma i asfaltiranje preostalih staza. Do sada je uređen prilaz iz ulice Kralja Milana, postavljena javna rasveta i mobilijar u starom delu parka, uređeno dečje igralište rekonstrukcijom bunkera, asfaltirana većina pešačkih staza i postavljena trim staza, dok je novi deo parka postao bogatiji za igralište za kućne ljubimce.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa