1. septembar 2016.1. sep 2016.
PRVOG DANA SEPTEMBRA 1.104 PRVAKA DOČEKANO DOBRODOŠLICOM

PESMOM I IGROM ZA USPEŠAN POČETAK

Pored raznovrsnog programa koje su priredile sve škole na teritoriji grada Šapca 1.104 prvaka na poklon dobilo paketiće sa školskim priborom koje im je uručio gradonačelnik Nebojša Zelenović na Gradskom trgu prošlog četvrtka
Uzbuđenje, strepnja, pritajeni strah slili su se, kako to biva svakog prvog septembra, u srca najmlađih sugrađana. Prvi korak u svet obrazovanja napravljen je prošlog četvrtka. Škole na teritoriji grada Šapca širom su otvorile vrata svojim đacima prvacima. Raznovrstan program u kome nisi izostale ni pesma ni igra uz poruku dobrodošlice bio je više nego lep i opuštajući uvod u ono što ih čeka u narednom periodu.
- Sviđa mi se škola. U početku sam se malo pribojavala ali je lepo biti sa novim drugarima. Sada jedva čekam da dođem na časove kod učiteljice - rekla je Isidora Arsenović koju smo zatekli u školskoj klupi OŠ „Nikolaj Velimirović“.
Uvod u ono što se dešavalo u svakoj školi pojedinačno bile su i reči dobrodošlice uz poklon paketiće sa školskim priborom od strane Gradske uprave grada Šapca na Gradskom trgu.
- Prvi septembar je najvažniji dan za svu našu decu i njihove porodice. Svi ga obeležavaju na poseban način, zato je važno da i grad Šabac pokaže koliko nam je važno obrazovanje, koliko nam je stalo do toga da naša deca imaju dobro školovanje i pristojne škole u kojima se uči kao u Evropi. Mi želimo da naša deca u školama idu u jednu smenu, da imaju topli obrok i jedan sat fizičke aktivnosti dnevno, da u školama provode više vremena i da uče strane jezike i programiranje. Siguran sam da mi kao grad to možemo da obezbedimo našoj deci, kako bi sutra bili sposobni da pobeđuju u borbi koja se zove život ““ poručio je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Sveopštem dobrom raspoloženju doprineo je i hor Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“. S obzirom da je ovo vreme kada treba obratiti pažnju na sve učesnike u saobraćaju, a posebno najmlađe, odigrana je i poučna predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.
SVE ZA NAJMLAĐE
Pored poklon paketića u kojima se nalazi kartica prvaci će zajedno sa svojim roditeljima biti u mogućnosti, zahvaljujući zajedničkoj akciji grada Šapca i Šabačkog pozorišta, da u narednom periodu kupe karte za sve dečje predstave sa popustom od 50 odsto u narednoj sezoni. Akciji se pridružila i Biblioteka šabačka koja je obezbedila besplatne članarine za đake prvake. Članske karte mogu se podići svakog radnog dana od 7 do 20 časova, a subotom od 7 do 14 časova, u Pozajmnom odeljenju za decu Biblioteke šabačke.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa