1. septembar 2016.1. sep 2016.
GRADI SE NOVA SAOBRAĆAJNICA U ŠAPCU

VEZA OD VELIKOG ZNAČAJA ZA PRIVREDU

U blizini lokacije na kojoj će se nalaziti trgovinski objekti „Gomeks“ i „Lidil“ gradi se novoprojektovana ulica Nova 97. Saobraćajnica će povezati ulice Kralja Milutina i Vojvode Janka Stojićevića.
Prva faza na uređenju nove saobraćajnice privodi se kraju. Dužina do sada izgrađenog dela ulice iznosi 200 metara, a nadležni planiraju da izgrade njen nastavak, i to u smeru ka Gradskom bazenu, pa do ulice Vojvode Janka Stojićevića.
- U okviru priprema za izgradnju nove saobraćajnice izvršeni su radovi na postavljanju kanalizacione mreže. Ovaj posao je uradila šabačka firma „Mašinokop“, a vrednost radova je iznosila dva miliona dinara. Trenutno obavljamo pripremne radove za asfaltiranje ovog dela ulice. Širina nove saobraćajnice biće šest metara. Radovi su vredni šest miliona i pet stotina hiljada dinara, a izvodi ih „Jugokop Podrinje“. Ugovorna obaveza izvođača je da sve bude završeno do planiranog otvaranja objekta trgovinskog lanca „Gomeks“, a to je 15. septembar, naveo je direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem Vladimir Nedeljković.
Lokaciju na kojoj se izvode radovi prošlog petka posetio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- U Šapcu imamo mnogo dobrih i atraktivnih lokacija za investicije, jedna od njih je prostor gde se trenutno nalazimo. Pored toga što se ovde završavaju dva velika objekta u kojima će biti otvorena nova radna mesta, informisan sam da je zakupljena i većina okolnih lokala. To samo pokazuje da su šabački trgovci sposobni i preduzimljivi, jer su svesni činjenice da u Šabac dolaze velike investicije i da će ljudi koji se zaposle u tim firmama imati gde da potroše novac, rekao je Zelenović.
Važno je da kompleks na ulasku u grad, koji je do sada bio zapušten, učinimo atraktivnijim i da ga oživimo, poručio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom posete gradilištu.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa