1. septembar 2016.1. sep 2016.
PRVO KOLO KUPA EHF ““ 1. UTAKMICA

RUSI BOLjI

RK „METALOPLASTIKA“ ““ RK „DINAMO“ (A) 24:30 (11:15)
Hala „Zorka“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Časkis i Cakonas (Grčka). Sedmerci: Metalopastika 4 (3), Dinamo 5 (5). Isključenja: Metalopastika 4, Dinamo 10 minuta.
METALOPLASTIKA: Milovanović 9, Dakić 1, Dragutinović, Srdanović 1, Došen, Marinović 2, Protić, Petrović 3, Bomaštar (2 odbrane), Marković, Milenković (5 odbrana), Đukić 1, Jezdimirović 4, Mitrović 2, Dragićević, Jevtić 1.
DINAMO (A): Džusupkerejev, Kokhan 9, Poljakov, Ermakov, D. Vasilev 4, Černičenko, Kantemirov 3, Krijošin (19 odbrana), Tatarin 5, V. Vasilev 1, Orlov, Denčenkov 2, Predibajlov 4, Artamonov 2.
Do meča u hali “Zorka“ nismo puno znali o ruskoj ekipi, ali subotnji „sastanak“ nije bio prijatan. Nema dileme, što govori i rezultat , „Dinamo“ iz Astrahana je, bar u ovom trenutku, kvalitetniji i uigraniji tim. Kao što smo rekli, Rusi imaju ozbiljne ambicije ove sezone u Kupu EHF, a iako su čuda moguća, verovatno su u Šapcu obezbedili plasman u naredni krug.
Ruku na srce, konačnih plus šest ne oslikava realan odnos snaga i svakako da „Metaloplastika“ nije zaslužila toliko ubedljiv poraz, no trijumf gostiju sasvim je zaslužen. Već u prvom poluvremenu, oko desetog minuta, „Dinamo“ je ostvario prednost od tri, odnosno četiri gola prednosti i to je rezultat koji su, praktično održavali do 57. minuta. Već na odmoru je bilo 15:11 za ruskog superligaša, a čitav drugi deo nekako je delovao kao bezuspešna borba Šapčana da smanje zaostatak na manje od minus tri. Uvek bi nekako prilike za približavanje Rusima prošle neiskorišćeno te bi oni u kontrama vraćali plus četiri. Nerešiv problem za odbranu domaćih bio je Kokhan, odnosno Tatarin, dok je napad suviše često „kapitulirao“ pred sjajnim čuvarom mreže Krijošinom. U završnici Vuković pruža više prilike mlađim igračima. Nekoliko grešaka, plod prevelike želje, dali su priliku gostima da ostvare pobedu ubedljiviju od realne.
Teško je poraz pamtiti po nečem dobrom, ali svakako treba izdvojiti dobru igru Nemanje Milovanovića koji polako izrasta u lidera bekovske linije „plastičara“, kao i solidne poteze mladih igrača u završnici.
Revanš je kroz sedam dana u Rusiji. Nije realno očekivati senzaciju na dalekoj destinaciji, ali svakako Šapčani, pružanjem maksimuma, treba časno da se oproste od Evrope i potpuno posvete domaćoj ligi koja je prioritet.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa