1. septembar 2016.1. sep 2016.
OKRUŽNA LIGA ““ 4. KOLO

CENA GREŠAKA ““ TRI BODA

FK „RADNIČKI ŠABAČKI“ ““ FK „HAJDUK STANKO“ 1:2 (0:0)
SRC “Zorka“. Gledalaca 200. Gl. sudija: Kojić (Klenje). Pomoćnici: Paunović (Tekeriš) i Đaković (Glogovac). Strelci: Nikolić u 55. minutu za Radnički; Ilić u 48. i Trivković u 85. minutu za HS.
RADNIČKI: Jović, Ruvidić, Marković (Stanković), Kosjer, N. Milovanović, S. Milovanović (L. Lujanovič), Nikolić, Pantić, Vasić (Krušinović), Milutinović, Petrović.
H. STANKO: Popović, Teodorović, N. Jurišić, Jokić, Šopćanić, I. Jurišić (Marković), Mičić, Sević, Ivić (Trivković), JOVIČIĆ, Tovilović (Stanković).
Nekada greške “odu na crtu“, nekada je njihova cena 1 ili 2 boda, a „Radnički“ ih je u nedelju platio najskuplje. Akteri i publika će možda pamtiti da su Šapčani stvorili više prilika, da su imali posed lopte skoro 80 %, no tabela „pamti“ samo konačan ishod, a bodovi idu ekipi koja postigne više golova. To je ovaj put bio „Hajduk Stanko“.
Domaći teren, ali i lošiji start sezone uticali su da „Radnički“ krene vrlo ofanzivno, presingom na polovini gostiju i visoko postavljenom zadnjom linijom. Već u 10. minutu, tresla se mreža gostiju, ali je pomoćnik signalizirao sumnjiv ofsajd. Prilike su imali Petrović, Ruvidić posle kornera, najveću Milovanović, ali je Popović uspevao uvek da spasi svoj gol. Tim iz Crne Bare potpuno se orijentisao na odbranu. Ipak, iz kontranapada su stvorili dve velike prilike i upozorili domaće koliko su opasni.
Nije se slika promenila mnogo ni u nastavku, no ovaj put, sve greške Radničkog, „surovo“ je kaznio lider na tabeli. Već na početku drugog dela Stević šutira sa oko 20 metara, ne preterano jako i precizno, ali Jović nije bio u potpunosti skoncentrisan i gosti su poveli. Nedugo zatim, posle kornera, half Crnobaraca neoprezno startuje, obara Vasića, a arbitar pokazuje na belu tačku. Nikolić je precizan za poravnanje. Domaći pritiskaju za potpuni preokret. Prilike ne koriste Nikolić, Lujanović, Vasić. Delilac pravde Kojić potpuno je izgubio „konce“ igre i lošim odlukama na obe strane stvorio nepotrebnu nervozu. Više energije na raspravu trošio je „Radnički“, a gubitak fokusa gosti koriste u samom finišu. Duga lopta, nesporazum Ruvidića i Kosjera, izbacuje igrača Hajduk Stanka pred Jovića. Nesebično proigravanje za rezerviste Trivkovića i lagana realizacija za 1:2. Do kraja, veliku priliku imao je Krušinović, no iz izgledne pozicije šutira visoko preko gola gostujuće ekipe.
„Radnički“ je zaslužio igrom više od tri boda iz prva četiri kola, ali sve to je nevažno kada se prilike ne koriste. Bodovi iz Petlovače su neophodni kako bi se šabački klub priključio gornjem delu tabele.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa