1. septembar 2016.1. sep 2016.

ČIVIJAŠKI HOROSKOP

DEVICA
Iako od tog puta u Hrvatsku još nema ništa, sa vama je uvek zanimljivo. Osnovali ste, kako kažete, i četvrtu radikalsku obaveštajnu službu, i za razliku od drugih službi, vaš nijedan agent nije „pao“. Na dalja pitanja o radu službe, odgovarate odlučno i službeno: „Zini da ti kažem“. Za Laufera će biti još posla, budite sigurni.
VAGA
Poslušali ste NjEGA i više ne „udarate“ po Hrvatima, ali vi ne bi bili vi kada bi mogli da odćutite. Vaš novi resor je ““ BiH. I tu se dobro snalazite, izvlačite iz naftalinu priču koju je i ON skrenuo sa uma. Sve ćete da uradite, i dijagnoze da delite drugima, i dorbonamerne savete da udelite onima koji treba da se leče, samo nećete da se bavite svojim poslom. Tako će biti i u narednom periodu.
ŠKORPIJA
Ko o čemu, vi o predsedničkim izborima. Dosadile su vam sve dosadašnje ministarske funkcije. Za razliku od mnogih, vaše iskustvo je neprocenjivo. Znate kada šta i koliko reći. Tačno ste „uboli“ trenutak kada da „pomilujete princa“, a ne da „jurite na vetrenjače“ poput nekih. Vaša izjava da je NjEGOVA politika odlična, odjeknula je u očima prozvanog, čak se i oreol zasvetlio jače.
STRELAC
Bogu hvala, Srbija ima novog reformatora obrazovanja. Dositej Obradović ima doslednog naslednika. Kako neodgovorne roditelje i đake pripitomiti nego udariti ih po džepu. Šta oni hoće, da im deca ne idu u školu i da to nikoga ništa ne košta. E, neće da može. Čije dete sakupi 20 neopravdanih, platiće 1.500 evra i ćao. Samo hrabo i smelo u nove reforme.
JARAC
Ovoga puta stvarno stojite čvrsto kano klisurine, i bavite se svojim poslom. Konačno diplomatija ispred jeftinih poena. Na svako pitanje imate jasno definisan, kristalno jasan i divno izbalansiran stav. Opet ste se, do duše, malo udaljili od Slobe kojem ste nedavno spomenik dizali, ali na pravom ste putu. ON može da bude izuzetno zadovoljan vašim ponašanjem. Čuvajte se letargije i budute uvek spremni.
VODOLIJA
Dok vi jedete indonežanske, ili koje već, nudle, hrvatski špijuni vam vršljaju po državi. I još išćete novi mandat. Morate malo više da se uključite u pravu, visoku politiku. Utisak je da su i u petoj godini vašeg mandata svetla pozornice ono što vas čini srećnim, a ne suština posla. Jesta da Dragica izgleda ko boginja, da ste stekli prijatelje u mnogim, do juče mrskim zeljama, ali morate malo da vodite računa i o svojoj zemlji, a ne o tamo nekim nudlama.
RIBE
Za svaku nedelju u vašem mandatu slobodno možete da kažete da je najgora u novijoj istoriji Srbije. Čekali ste odgovor iz Brisela, a bolje da ga niste ni dobili. I sada morate da živite sa tim da u Briselu više vole svoju članicu, nego kandidata. Dobro je što ste uveli notu mističnosti u svoj rad. Taj sastanak na tajnoj lokaciji doneo vam je mnogo više benefita nego što ste očekivali.
OVAN
Džaba vama vazduplohov kada ne možete da se ugurate na tajni sastanak premijera sa najbližim saradnicima. A, toliko ste se nadali da ste upravo vi jedan od najbližih saradnika. Nije vas zvao ni na druženje sa suprugama u Beogradu na vodi, a gospođa se taman sveže natapirala. Mada, nemojte da se sekirate. Na pravom ste putu. Strpljenje i samo strpljenje, eto Pošte tu, iza ugla.
BIK
Najavili ste poskupljenje struje. Što to niste učinili tokom kampanje za izbore? Nije popularno? Naravno da nije, ali narod voli da trpi. Ne volimo poskupljenja, pa makar ni od jednog evra. Kada je to toliko malo i sitno, što poskupljujete? A, MMF traži. E to je onda drugi padež. Kada bi taj isti MMF tražio da odstupite sa ministarske funkcije, i da skočite u bunar, i da se na bavite više politikom, sigurno bi to ispoštovali. A, onda bi mrmot zapakovao čokoladicu.
BLIZANCI
Ostadoste vi bez podrške majke Srbije za referendum. Nema veze, igrate vi i dalje svoju igru. Nastavićete da provocirate, ali narodu ništa bolje neće biti. I to što umete da im saspete sve u brk, i to je super, ali se ne maže na hleb. Narod, verovatno, više voli da brblja, nego da maže na hleb, i vi to dobro znate. Svesni smo da će referenduma o nečemu što postoji - biti, a šta će posle toga, videćemo.
RAK
Neko bude ministar, a neko završi na fresci. Vama su se desile obe stvari. Ovo za freskom, sigurno možete da zahvalite tome što ste, između ostalog, bili ministar, jer vam se to nije desilo dok ste bili u opoziciji. Ispada kao da živimo u ono vreme kada su se gresi otkupljivali. A, nakupilo se toga ““ helikopter, novinarke koje kleče... Sve se to lepo zabašuri i onda se dobije lik na fresci. A, smeši se i funkcija šefa BIA. Biće to prvi put u novijoj istoriji Srbije da keramičar bude šef jedne takve službe.
LAV
Ubiste se vi jadni da dokažete da niste Srbin i da što više istaknete to da vam je deda, ili ko već, bio ustaša. Šta sve neće iz vaših usta da izađe tokom izborne kampanje kod vas, to je pravo ludilo. Na kojim ste vi steroidima, to ni Vulin ne može da isprati. I nikako da stanete. A, i rezultati anketa pokazuju da rastete. Međutim, kada sve to prođe, i kada se vratite u premijersku fotelju, zaboravićete sve te akcije i sve što ste pričali. Pokrićete se ušima, i nastaviti da gradite dobrosusetske odnose.

PS. U ovom Oroskopu nismo spomenuli Vojislava Šešelja, Aleksandra Vulina, Rasima Ljajića, Ivicu Dačića, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Zorana Babića, Aleksandra Antića, Milorada Dodika, Bratislava Gašića i Zorana Milanovića.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa