1. septembar 2016.1. sep 2016.
PRIJEM ZA UČENIKE OŠ “NIKOLAJ VELIMIROVIĆ“

USPOMENE PRE MEDALjA

Ovog leta Šabac je prvu put imao predstavnike na Sportskim igrama mladih, a naš grad u Splitu predstavljali su učenici Osnovne škole “Nikolaj Velimirović“. Iz Dalmacije su doneli dve medalje, mnogo uspomena, a o svemu su prethodne srede razgovarali sa predsednikom Skupštine grada Šapca, Nemanjom Pajićem, na prijemu organizovanom u njihovu čast
Proletos su “Nikolajevci“, učenici drugog i trećeg razreda, u Vranju osvojili republičke titule na Malim olimpijskim igrama, što im je donelo plasman na 20. Sportske igre mladih u Split. U Hrvatsku su otputovali u nepotpunom sastavu, ali su opet osvojili dve bronze.
- Moglo je da putuje 24 učenika, no većina je na moru, te je išlo 11 đaka i nekoliko profesora koji su ih vodili. Petar Popović je bio treći u trci na 60 metara, fudbaleri su bili treći, a moram napomenuti da smo jedino mi bili kao škola, dok su ostale ekipe bili reprezentacije gradova ili sportski klubovi ““ rekao je Bojan Nikolajević, projekat “Rasti zdravo“.
- Nije bilo teško, radovao sam se putu, trudio sam se i eto, doneo dve medalje. Upoznao sam nove drugare, lepo se proveo i voleo bih da idem i sledeće godine ““ srećan je Petar Popović, mladi sportista koji je osvojio pojedinačnu i ekipnu medalju sa fudbalerima.
Bila su zanimljiva sportska takmičenja, lepe su medalje, ali važniji je provod, utisci koji će postati doživetne i lepe uspomene, nova drugarstva i sveukupno divan provod.
Domaćini su bili sjajni, Splićani vrlo prijemčivi, preljubazni. Ne samo na borilištima, već i u svakodnevnim aktivnostima, na ulicama, prodavnici, čak nisu želeli da nam naplate ni gradski prevoz iako organizator nije imao dogovor sa prevoznim preduzećem. Znamo svi koliko je Split divan, stari grad i svi smo uživali ““ rekao je Milorad Milovanović, jedan od nastavnika koji su vodili osnovce.
Prve sportske korake, đaci su napravili u projektu “Rasti zdravo“, što pokazuje vrednost tog projekta.
- Naša obaveza je da nastavimo sa ulaganjem i razvojem školskog sporta, da decu motivišemo kroz turnire, takmičenja i da oni sa uživanjem dolaze na treninge, časove sporta. Naši školarci su doneli iz Splita dve bronzane medalje, ali i jedno, još sjajnije odličje, oličeno kroz lep provod, nove drugare i lekcije tolerancije koje su svi učesnici Igara mladih pokazali, u ovom periodu kada, s“™ političke scene dominiraju drugačiji tonovi ““ istakao je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
Na ovogodišnjim SIM učestvovalo je oko 650 učesnika iz Srbije, Hrvatske i BiH.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa