4. novembar 2010.4. nov 2010.
KOCELjEVA

DEVET MESECI OPŠTINSKE KASE

Danas se u Koceljevi održava 16. sednica Skupštine opštine na čijem dnevnom redu će se naći 21 tačka. Gotovo o svim pitanjima o kojima će raspravljati odbornici, diskutovali su i članovi opštinskog veća
Na današnjoj sednici razmatraće se izvršenje opštinske kase u prvih devet meseci kao i prvi rebalans budžeta. Predstavnici u lokalnom parlamentu će, između ostalog, diskutovati i o Odluci o otpisu kamate na dospele obaveze po osnovu određenih javnih prihoda. Na nedavno održanoj sednici opštinskog veća koje je usvojilo ovu odluku rečeno je da ona pruža veliku prednost za sve dužnike, kao i da će imati veliki efekat na opštinski budžet jer se novac od lokalnih poreza sliva potpuno u kasu lokalne samouprave. Ovom odlukom uređuju se uslovi i način otpisa obračunate a neplaćene kamate na obaveze fizičkih i pravnih lica koje su dospele do kraja prošle godine po osnovu poreza na imovinu pravnih i fizičkih lica i lokalnih komunalnih taksi.
Od polovine 2009. godine deo lokalne poreske administracije preuzet je od republičke poreske uprave. Prema tvrdnjama opštinskog rukovodstva veliki broj građana ranije nisu ni dobijali rešenja, te su se mnogi stanovnici ove opštine našli u čudu kada su im stigla rešenja i opomene za dugovanja lokalnih poreza.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa