1. septembar 2016.1. sep 2016.
Projekat razvoja privatnog sektora u saradnji sa nemačkom organizacijom GIZ

POVEĆANjE KONKURENTNOSTI

U Regionalnoj privrednoj komori Valjevo, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, održan je radni sastanak predstavnika lokalnih samouprava, razvojnih agencija, obrazovnih institucija, privrednika i predstavnika GIZ-a (Nemačka organizacija za tehničku saradnju), koji su predstavili projekat koji ima za cilj razvoj privatnog sektora. Projekat počinje u januaru 2017. godine, planirano je da traje 2 godine i imaće za cilj razvoj privatnog sektora, pre svih malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. U fokusu će biti povećanje konkurentnosti i inovativnih kapaciteta MSPP, kroz unapređenje ponude poslovnih usluga koje će istim stajati na raspolaganju.
Projekat će imati više nivoa pristupa i u zavisnosti od toga sarađivati sa različitim partnerima. Geografski fokus projekta će biti na manje razvijenim regionima u Srbiji, a sektorski fokus na sledeća već definisana tri potencijalna sektora: informacione i komunikacione tehnologije, metalska i mašinska industrija i organska poljoprivreda.
Hans Esterman je angažovan od strane GIZ kao ekspert u cilju definisanja potencijalnih regiona u Srbiji u kojima bi projekat mogao da u datom vremenu i unutar definisanih sektora ostvari najveći efekat. Područje Regionalne privredne komore Valjevo su prepoznali kao područje sa potencijalno raspoloživim kapacitetima kada su u pitanju organska poljoprivreda i metalska i mašinska industrija.
Više informacija za oblast organske poljoprivrede: Mirjana Đorđević-Gavrilović, sekretar udruženja za poljoprivredu i prehrambenu industriju, e-mail: miraŽrpk-valjevo.co.rs, telefon 014/221-721.
Više informacija za oblast metalske industrije: Dijana Jeremić, sekretar udruženja za insustriju, energetiku i rudarstvo, e-mail: dijanaŽrpk-valjevo.co.rs, telefon 014/221-721.
(Zvanična internet prezentacija

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa