1. septembar 2016.1. sep 2016.
BLISTAV OSMEH

SAVETI ZA ORALNO ZDRAVLjE

Ako mislite da je to što redovno odlazite na preglede kod zubara, redovno perete zube i čistite ih koncem sve što možete uraditi da biste održali zdravlje svojih zuba i desni na vrhunskom nivou varate se. Otkrivamo vam jednostavne savete koji će dodatno poboljšati vaše oralno zdravlje.
Mućkanje ulja
Mućkanjem ulja izbeljujete zube, jačate desni i vilicu, rešavate se lošeg zadaha, preventivno delujete na nastanak gingivitisa i karijesa. Pored toga mućkanje ulja utiče na brže zacelenje akni, ekcema, psorijaze i ostalih problema sa kožom te umanjuje simptome migrene, mamurluka i pročišćava sinuse.
Ribanje jezika
Ovo je navika koju ćete veoma lako usvojiti, a biće vam od velike koristi. Ribanje jezika neće vam oduzeti više od minut vremena, a zaista će pospešiti zdravlje vaše usne duplje. Za ribanje jezika možete koristiti posebne četkice, ali i četkice za zube koje sa zadnje strane imaju dodatak za ribanje jezika.
Ispiranje usta lekovitim biljkama
Nakon pranja zuba i četkanja jezika najbolje što možete napraviti za zdravlje desni i zuba jeste da usta isperete lekovitim biljkama. Neke od biljaka koje su se najboljim pokazale u ove svrhe su čajevec, majčina dušica, origano. Neki stomatolozi preporučuju i neven, ehinaceu, aloe veru, ekstrakt semenki grejpfruta...
Od ovih biljaka možete napraviti čaj pa njime ispirati usta, a ulje čajevca koristite tako da ga umasirate u desni nakon pranja.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa