8. septembar 2016.8. sep 2016.
NASTAVAK POLITIČKE AGONIJE U VLADIMIRCIMA

SITUACIJA NA IVICI INCIDENTA

U Vladimircima je u utorka 13. septembra, ispred Skupštine opštine, trebala da bude održana sednica ovog tela sa novom parlamentarnom većinom. Međutim, par stotina pristalica Srpske napredne stranke, onemogućili su predsednika Skupštine Janka Đurića da održi sednicu. Situacija je u pojedinim momentima bila na ivici incidenta, pa je odlučeno da se zasedanje održi na drugoj lokaciji. Inače, funkcioneri Srpske napredne stranke su i dalje u svojim kabinetima, iako su smenjeni na sednici koja je održana 29. avgusta i nedozvoljavaju funkcionerima koje je izabrala nova parlamentarna većina da preuzmu vlast. To će učiniti, kako kažu, kada dobiju odgovor resornog ministarstva.
-Mi imamo 13 odbornika. Skupština opštine Vladimirci broji 25 odbornika, a 13 naših je skupštinska većina. Nažalost, pokušali smo i molili da održimo Skupštinu tamo gde se drži. Ja sam kao novoizabrani predsednik Skupštine zakazao redovnu četvrtu sednicu i molio da nam dozvole da uđemo u prostorije. Nismo to odobrenje dobili. Stoga sam bio primoran da zakažem sednicu pod vedrim nebom ispred zgrade Skupštine opštine Vladimirci. Računali smo da tu sednicu održimo, međutim u međuvremenu smo čuli da oni spremaju autobuse, došli su iz Dublja, iz Mačve, da nas oteraju sa poljane. Mi nemamo nameru ni da se bijemo, niti da dovodimo svoje odbornike koji su bili tu u kombiju u opasnost, niti bilo koga da mi dovodimo u opasnost. Zbog toga smo rešili da ovu Skupštinu ne održimo pred zgradom Skupštine opštine, tamo gde smo hteli, ali u roku od 45 minuta, pošto su svi odbornici na bezbednom mestu i u bezbednoj sali, otićićemo tamo. Mi ćemo danas održati zakazanu sednicu Skupštine opštine Vladimirci, po zakazanom dnevnom redu, naveo je Janko Đurić.
Predstavnici Naprednjaka tvrde da će postati bivši tek posle odgovora iz resornog ministarstva, koji još nije stigao. Ako nadležni kažu da su ovi drugi u pravu naprednjaci poručuju da će se povući sami.
-Kod nas je pijačni dan i tu se narod više spontano okupio i rekao šta ima na tu temu. Što se tiče ove nazovi Skupštine koju oni pokušavaju da održe, mislim da je to lakrdija. Postoji prostor u kome treba Skupštine da se održava, niko nikog nije ometao. Ne znam čemu je trebalo da posluži to da se napolju drži Skupština. Očigledno da je nekome incident trebao. mislim da nikakav problem ne postoji. Jednostavno, sačekaćemo odluku Ministarstva i to je to. SNS neće postupiti mimo zakona. Isključivo u skladu sa zakonom ćemo se ponašati i ako Ministarstvo bude reklo da su oni u pravu, istog trenutka mi ćemo se povući odavde. Oni su pokazali koliko imaju odbornika. Nisam video da su imali 13 odborinika, rekao je bivši predsednik skupštine Vladan Milošević.
Nakon toga sednica je održana na drugoj lokaciji na kojoj je prisustvovalo svih 13 odbornika nove vladajuće većine u Vladimircima. Predsednik opštine, Dragan Simeunović kaže da je kao meštanin ove varošice razočaran svime što se u utorak dešavalo u Vladimircima.
-Obzirom na celu situaciju, šta se ovde u Vladimircima dešava od 29.08. išli smo sa što kraćim dnevnim redom, čisto da održimo tu sednicu Skupštine, jer smo znali da će SNS, koji trenutno ima 12 odbornika, pokušati na svaki način da spreči održavanje. Nama nije dozvoljeno da uđemo u prostorije. I pored prijateljskog upozorenja bivšem predsedniku Milinkoviću i bivšem predsedniku Skupštine Vladanu Miloševiću, da su od 29. oni u krivici sve što budu overavali. Međutim, oni su nastavili, rekao je Simeunović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa