8. septembar 2016.8. sep 2016.
PU “NAŠE DETE“

POČELA SA RADOM DVA NOVA VRTIĆA

Šabačka PU “Naše dete“ proširenjem kapaciteta povećala je obuhvat dece od najranijeg uzrasta, pa je svoje mesto u dva nova objekta ovog septembra pronašlo 140-oro mališana. Plan je da u ova dva i trećem, koji će početi sa radom u oktobru, u poludnevnom i celodnevnom boravku, na ranije upražnjenim ili na novim, svoje mesto u vrtiću dobije još oko 700 najmlađih Šapčana. Ovim se, boravkom u vrtiću, značajno povećava obuhvat dece od jaslenih do predškolskih grupa kažu u PU „Naše dete“, koju je posetio Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca. On je u razgovoru sa rukovodstvom istakao opredeljenost grada da aktivnim merama populacione politike podrži porodicu, kao i da kroz različite aktivnosti i na ovaj način deca od najranijeg uzrasta dobiju svoje mesto u vrtiću, što je važno za njihovu socijalizaciju, kao i za dalji razvoj.
Od ovog meseca u vrtiću „Meda“ 86-oro dece je dobilo svoje mesto. Ovaj prostor je lep, nema mnogo pregradnih zidova, što je za kolege veliki izazov u poslu, a za decu benefit jer odrastaju i igraju se na moderan način, družeći se sa vršnjacima ““ kaže Sandra Mićić, direktorka PU „Naše dete“
Treći vrtić počeće sa radom u oktobru, a u njemu će mesta biti za još 86 mališana ““ u sva tri ukupno 266 ““oro najmlađih Šapčana ove jeseni dobija priliku da odrasta, vaspitava se i obrazuje u društvu vršnjaka.
- Važno je da svoje pravo da odrastaju sa vršnjacima u podsticajnom okruženju, u vrtiću, mogu da ostvare sva naša deca. Proširenjem kapaciteta PU „Naše dete“ povećala je obuhvat dece na celom području grada, što je naš osnovni cilj. Kako shvatam u uzrastu od 3 do 5 godina procenat obuhvata dece je odličan i u odnosu na celu zemlju i iznosi oko 80 %. Uveren sam da se stručnim radom, dobrim strateškim planiranjem, uz podršku grada, ovi rezultati mogu i popraviti tako da sva naša deca dobiju svoje mesto u vrtiću, socijalizuju se i odrastaju sa svojim drugarima, učeći kroz igru ““ kaže Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.
U šabačkoj Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ brinu o više od tri hiljade dece na celom području Gradske uprave. U ovoj ustanovi svakodnevno se realizuju brojne aktivnosti, a mališani, sa svojim vaspitačima, redovno učestvuju u svim gradskim manifestacijama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa