8. septembar 2016.8. sep 2016.
SAOPŠTENjE MINISTARSTVA UNUTRAŠNjIH POSLOVA

ŠABAČKA POLICIJA UHAPSILA SILOVATELjE

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je u utorak da je u zajedničkoj akciji srpske i nemačke policije, kojom je zadat veliki udarac organizovanim narko kartelima, uhapšeno 30 osoba, kao i da su akciji srpske policije uhapšene 123 osobe u više gradova zbog sumnje da su počinili krivična dela iz oblasti opšteg i organizovanog kriminala.
-Zajedničkim radom i uz dobru saradnju Srbije i Nemačke, tokom 13 meseci duge istrage, u okviru jednog zajedničkog istražnog tima, uhapšeno je 30 osoba osumnjičenih da su se bavili organizacijom i prometom narkotika. Za tri osobe se još traga, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u palati „Srbija“.
Ministar je precizirao da je tokom akcije zaplenjeno 303 kilograma kokaina, 96 kilograma kanabisa, 106 kilograma hašiša kao i sedam laboratorija za proizvodnju marihuane u kojima je otkriveno više od 36.000 stabljika.
Vrednost zaplenjenih narkotika, kako je naveo, na uličnom tržištu procenjuje se na više od dvadeset miliona evra, a tokom akcije zaplenjena je i veća količina novca i oružja.
Ministar je dodao da je policija u Šapcu uhapsila S.G. (1992), osumnjičenog da je počinio krivično delo silovanja nad četrnaestogodišnjim detetom, kao i D.G.(1995) iz Bogatića koji se sumnjiči da je maloletnu šesnaestogodišnjakinju zaključao u svojoj kući i seksualno i radno je eksploatisao.
-Postoje osnovi sumnje da je D.G., uz primenu sile i pretnji, maloletnicu podvodio po lokalnim kafanama i naplaćivao seksualne usluge, kazao je Stefanović i dodao da je u istoj akciji uhapšen i V. N. iz Bogatića koji je istu maloletnicu silovao na lokalnom groblju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa