8. septembar 2016.8. sep 2016.
PRIPREME ŠABAČKIH VATERPOLISTA

ŽELjA REGIONALNA B LIGA

Vaterpolo klub „Šabac“ startovao je prethodne nedelje pripreme za novu sezonu. Iako je klub izrazio želju da igra u Regionalnoj B ligi, učešće zavisi od stava Vaterpolo saveza Srbije. Ipak, dok čekaju odgovor VSS, igrači rade kao da će sredinom oktobra krenuti sa okršajima protiv ekipa iz Hrvatske i Crne Gore.
Suviše često klubovi iz Srbije počinju pripreme neznajući za šta se pripremaju. Finansije kroje sve. Klub je morao da odustane od LEN trofeja, ali jasno je rekao da želi mečeve protiv klubova iz regiona u Regionalnoj B ligi.
- Sistem takmičenja u LEN trofeju je takav da bi tek u osmini finala mogli da igramo pred našom publikom, a pre toga bi morali da prođemo dva kvalifikaciona turnira koja se organizuju, između ostalih i u Rusiji i Portugalu. To bi bilo preveliko opterećenje za naš budžet. Što se regiona tiče, na sastanku u VSS smo rekli gde želimo da igramo. Ipak, „Radnički“ i „Zvezda“ su odustali od RL i sada je pitanje da li će savez dati podršku Partizanu, Vojvodini i nama da igramo u dve Regionalne lige. Više ništa ne zavisi od nas, čekamo odluku koju moramo ispoštovati ““ ističu u VK „Šabac“.
Trener Balša Nikolić i igrači pokušavaju da ne misle o tome, već samo na trenažni proces. Uz starosedeoce: Petrovića, Bogićevića, Cara, Erakovića, potvrđen je ostanak i važnih igrača iz prošle sezone, Nikole Markovića, golmana Aleksića, Tenžere i Kazahstanca Rustama Ukumanova.
- Ima izmena u timu, ali su nam se dopale pobede prošle sezone i želimo da ih ostvarujemo i naredne. Pripremamo se kao da ćemo igrati Regionalnu ligu, ne znamo mnogo o rivalima, ali se radujemo svakom novom izazovu i želimo da predstavljamo klub, grad i srpski vaterpolo na najbolji način. Početak priprema je uvek težak, ali bez toga nema rezultata i zato radimo maksimalno ““ naglašava prvotimac Nikola Car.
Pripreme će u potpunosti VK „Šabac“ sprovesti na Gradskom bazenu. Regionalna liga startuje sredinom oktobra, a još nije poznato kada će VSS izaći sa zvaničnim stavom o ovom nadmetanju.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa