8. septembar 2016.8. sep 2016.
EHF KUP ““ 1. KOLO (REVANŠ)

POBEDNIČKI OPROŠTAJ

RK „DINAMO“ (A) ““ RK „METALOPLASTIKA“ 17:20 (10:13)
Astrahan. Gledalaca: 1.500. Sudije: Andorka i Huker (oba Mađarska). Sedmerci: Dinamo 3 (2); Metaloplastika 3 (2). Isključenja: Dinamo 6; Metaloplastika 8 minuta.
METALOPLASTIKA: Maksimović, Milovanović 3, Dragutinović 5, Došen, Marinović 1, Protić, Petrović 1, Marković, Milenković, Đukić, Jezdimirović 2, Mitrović 3, Dragićević 3, Jevtić 2.
Ovosezonski put Šapčana u Kupu EHF bio je kratak, ali bar je oproštaj bio na nivou. Nije bilo realno nadoknaditi minus šest iz Šapca, no trijumf u Astrahanu pokazao je vrednost ekipe i doneo značajno samopouzdanje pred start Super lige.
Meč u Rusiji bio je, rezultatski, sličan onom u hali „Zorka“, ali ovaj put, „plastičari“ su bili ti koji su vodili i imali prednost gotovo čitav meč. Domaći su bili napadački zaustavljeni, a kao i Šapčani, promašivali su i nekoliko izglednih prilika. „Metaloplastika“ je delovala iskusnije, staloženije, bolje. Ruku je „namestio“ Dragutinović i sa 5 golova predvodio listu strelaca pobednika. Dobru igru pružili su i kapiten Mitrović, odnosno Dragićević i Milovanović. Kohan i Poliakov nisu bili na nivou iz Šapca, ali su pružili dovoljno da svoju ekipu ipak odvedu dalje. Ostaje žal za prvim duelom gde je rezultat do same završnice bio između 3 i 4 gola u korist Rusa. Sada svakako sva pažnja mora biti usmerena na Super ligu i zgusnut raspored do kraja godine.
Meč protiv Partizana u Beogradu odložen je za 28. septembar, a već prekosutra, u hali „Zorka“ biće stari rival, „Jugović“, od 18:30.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa