8. septembar 2016.8. sep 2016.
DERBI MOL “POCERINA“ ““ 5. KOLO

POKRET KA SREDINI TABELE

FK „ŠIPURSKE LIVADE“ ““ FK „V. STEPA“ 4:1 (1:0)
SRC „Zorka“. Gledalaca: 300. Gl. sudija: Marković (Mrovska); pomoćnici: Perić (Zablaće) i Radovanović (Šabac). Strelci: Jovanović u 31. Đurđević u 49. Lazić 59. i 87. minutu za ŠL; Vićentić u 56. minutu za VS.
Š. LIVADE: Mićić, Mladenović, Milovanović, Valterović, Jović, Lazarević, Vuković S. (LAZIĆ) Mitrović (kap.) (Vuković), Đurđević, Simić, Jovanović (Bečko)
V. STEPA: Branković, Marković, Anđelić (Mihailović), Antonić, Samardžić (Đukić; Avramović), Antonić (kap.), Stanković, Vićentić I. Đermanović, Vićentić S.
Gosti iz Draginja su svakako među tri najbolje ekipe u ligi, dok je „livadarima“ trijumf bio neophodan za proboj ka „zlatnoj sredini“ i povratak samopouzdanja. „Vojvoda Stepa“ na teren SRC „Zorka“ stigao je bez prvog čuvara mreže, što su „zeleno ““ beli“ znali da iskoriste.
U prvom delu, domaći su bili dominantniji. Realizacija je bio njihov veliki problem u prva četiri kola, a propustili su nekoliko izglednih prilika i na startu ovog meča. Ipak, da inicijativa ne bude jalova, pobrinuo se Jovanović. Činilo se da je sve rešeno kada je na početku nastavka mrežu pogodio Đurđević. Ipak, gosti nisu slučajno blizu vrha i u drugom poluvremenu oni su bili ti koji su kontrolisali igru i imali loptu više u posedu. Rezultatski se vraćaju pogotkom Vićentića. Napadač je bio najviši u skoku posle skraćenog kornera. Činilo se da je „psihološka prednost“ prešla na stranu Draginaca, ali novu snagu Šipurskim Livadama daje rezervista Lazić. Sjajnim okretom i udarcem sa 16 metara pogađa gol Brankovića. Inicijativa gostiju donela je nekoliko prilika za njih, ali Mićić i njihova nepreciznost sprečili su novu neizvesnost. Sve dileme razrešio je novim, evrogolom, Lazić. Odličnim volejem sa 7 metara poslao je loptu u „malu mrežu“ suprotnog ugla.
Šipurske Livade za vikend očekuje gostovanje u Varni, dok „Stepa“, u derbiju, dočekuje vodeći „Cerić“.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa