8. septembar 2016.8. sep 2016.

ČIVIJAŠKI HOROSKOP

DEVICA
Došlo je do tektonskih poremećaja kada morate da NjEMU predložite drastične mere. I kada smo svi pomislili da se opet radi o Hrvatskoj, ili Bosni, smirili smo, u pitanju su migranti. Jedan od nekolicine vas, ipak se i dalje bavi svojim poslom, resorom. To je tako opuštajuće. Mada, ispod „Mire sto vas vire“.
VAGA
Ko o čemu, vi o domaćim izdajnicima. Kada bi hteli malo realnije da se zamislite, i da imate petlju, a po vašim standardima, taj status bi pre zaslužio neko drugi, npr. ON. Nije ni Kandićka, ni Biserko potpisala Briselski sporazum, zar ne. Možda je to dobro, ali zar za vas to nije izdaja broj jedan. Ej, Srbine, o Kosovu je reč, a ne o nekoj bespravnoj kući u Zemunu. Još ništa od puta u Hrvatsku?
ŠKORPIJA
Konačno da se neke izvini biračima u Srbiji, i ne samo to, nego i da podnese ostavku na mesto predsednice stranke. Da znate da su vaši birači i zaslužili to izvinjenje. Glasali za vas, a protiv NjEGA, a sada prave koaliciju sa NjIM na lokalu. Potez za aplauz, ta ostavka. Ne može nežna ženska ruka protiv aždaja, pa makar bila to i ruka psihijatra.
STRELAC
Reformator u vama ne miruje. Nova ideja, novi projekat. Povratak uniforme u škole. Ne za nastavni kadar, već za učenike. Na stranu što je 21. vek, i što bi i to, verovatno bilo na teret roditelja. Dajte bre neke savremene stvari, neke pametne table, kompjutera, možda za početak i te toalete o kojima je ON svojevremeno govorio. Da ne zaboravimo dualno obrazovanje. Ima vremena za uniforme.
JARAC
Šef diplomatije je sve stabilniji u vama. I to je dopro za spoljne poslove Srbije. Jasno ste stavili do znanja Evropskoj uniji da nam ne pada na pamet da budeo kao Hrvati, i da ako je to uslov, nećemo ni da uđemo u tu instituciju. Ne znamo, doduše, šta on misli o tome, ali verovatno je aminovao ovakav vaš nastup. Nije loše, svremena na vreme, malo zatalasati javnost, ali teško da se zbog te izjave Brisel uzbudio.
VODOLIJA
Kako bre to „not jet“. Novinari vas pitaju na srpskom, a vi ladno odgovorite prosto proširenom rečenicom na engleskom. To je pre vas radio samo Vuk Drašković sa onim čuvenim prepevom srpske poslovice na engleski ““ dont miks gradnmaders end frogs. Ne razmišljate vi još o predsedničkim izborima. Jok, o čemu onda mislite, o rupama u ozonskom omotaču. Recite Dragici „not jet“, pa da vidite kako ćete da prođete. Ona se taman navikla na kopletiće i visoku modu a vi da je vratite u kecelju u Bajčetinu. Not jet tajm for not jet.
RIBE
Ovoga puta ste dobro prošli u Skadarliji. Naučili ste lekciju, i visokog gosta ste vodili zaobilaznim putem da ne bi opet pukli 70 evra za opanke bez fiskalnog računa. Ponadao se čika da ćete i ovog puta kod njega na opanke, ali iskusan ste vi igrač. Možete jednom da se opečete, i to je to. I super vam je odluka da nagradite paraolimpijce za sve medalje koje donesu iz Rija. Što bi rekao Šešelj: „Dobar ovaj mali“.
OVAN
U ovoj zemlji treba da se zna za još neki grad i opštinu, a ne samo za Beograd. Pored toga što ste se svakim milimetrom sebe borili za najveći srpski grad u Grčkoj ““ Paraliju, nego u Jagodinu dovodite ambasadore iz arapskih prijateljskih zemalja. Videli ste kako napreduje Beograd na vodi, pa bi da napravite Jagodinu na Akva Parku, ili što da ne ““ Jagodinu u zoološkom vrtu. Ideje naviru na sve strane.
BIK
Kako se vi pravite ludi, to samo politačar može. Čudno vam je odkud ste se našli u priči o predsedničkim izborima. Pa zar nista sami sebe predlagali na tu funkciju, još pre godinu dana. Ako vi nemate dobru memoriju, gugl pamti za sve nas. Pretražite malo, ako ste zaboravili. Udari li vam svi ti silni kilometri auto puta i mostovi u glavu pa ne znate kud ćete.
BLIZANCI
Ko ne šeta Moniku Levinski ima pravo da se ljuti. Ma, ne da se ljuti, nego da nastavi da se deblja i da čupa kosu. On će vas da napada dok se mazite sa Monikom na filmskom platnu, ili šetate venecijanskom Mostrom. Ko ne ljubi Moniku, ima pravo da se ljuti. Mora da mu je i Sloboda zapala za oko, ali on je udaljen od ove dve gracije svetlosnim godinama, a vama su tu, na dohvat ruke.
RAK
Vi nekoga šakom ološa nazvaste, a neko vama „uvali“ šaku jada od glasova. Jedino što vam sada preostaje da se zapijete i da tugu izlečite omiljenim pićem ““ šljivovicom. Sve ste pokušali i ništa niste uspeli, oduvao vas taj HDZ i sada „god baj Čarli“. Za razliku od naših političara, barem ste podneli ostavku, i verovatno našli dobar posao.
LAV
Završio se odmor za vas, kao i jednogodišnji mandat premijera Čivijaške republike. Tokom mandata bilo je svega, nekome ste pomogli, nekome odmogli, ali ste svakome kome je to bilo potrebno poklonili milimetre i sekunde svoje pažnje. Otvorili nekoliko koridorčića, probili tunela i tunela, a sada je pred vama nova sezona emisije, koja će, hvala Bogu, početi 24. septembra.
PS. U ovom Oroskopu nismo spomenuli Aleksandra Vulina, Vojislava Šešelja, Sandu Rašković Ivić, Mladena Šarčevića, Ivicu Dačića, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Dragana Markovića Palmu, Zoranu Mihajlović, Emira Kusturicu, Zorana Milanovića i Zorana Kesića.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa