8. septembar 2016.8. sep 2016.
RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE NIJE DOBIO NOVOG PREDSEDNIKA

KANDIDATI BEZ POTREBNE VEĆINE

Na sednici Skupštine Rukometnog saveza Srbije nije izabran novi predsednik krovne organizacije srpskog rukometa, jer nijedan od dva kandidata nije dobio potrebnu većinu.
Za predsednika RSS kandidovali su se Milan Đukić, član Upravnog odbora RSS, i Boža Đurković, generalni sekretar. Na kraju, od rekordnih 79 delegata koji su prisustvovali, za Đurkovića je glasalo 40, a za Đukića 39. Za novog predsednika je bilo neophodno da glasa najmanje 41 delegat. Kao po nekom nepisanom srpskom pravilu, i ovoga puta bilo je neprijatnih situacija, komašanja, vređanja i pretnji. A, to se sve desilo posle glasanja kada je zatraženo novo glasanje. Usledila je pauza i džentlmenski dogovor dvojice kandidata da se za 15 dana, do 25. septembra, zakaže nova sednica Skupštine.
Mačvanski okrug su predstavljala dva delegata - Dejan Pavlović, predsednik ŽRK „Medicinar“ iz Šapca, i profesor Dragan Nikolić, iz Loznice.
- Potrebno je da se što pre smire uzavrele strasti i da RSS dobije novog predsednika i rukovodstvo kako bi krenuli. Rukomet je već nekoliko godina u padu i svi zajedno moramo da damo sve od sebe kako bi učinili da ovaj sport ponovo krene stazama slave ““ izjavio je Pavlović za „Glas Podrinja“.
Prema njegovim rečima, srpskom rukometu nisu potrebne nove podele, već nove pobede i trijumfi na velikim takmičenjima.
Poseta domu „Sremčica“
Rukometašice „Medicinara“ su pobedom otvorile novu sezonu, ali su, pored napornih treninga, našle vremena da zajedno sa fudbalerima „Partizana“, posete Ustanovu za decu i omladinu „Sremčica“ i tako podrži Dan sporta. Delegacija kluba predvođena najboljom igračicom Anom Radović, provela je prijatno popodne sa korisnicima doma. Košarkaški, odbojkaški i teren za mali fudbal bili su mesto nadmetanja i nije bilo važno ko je pobednik već da se što više štićenika uključi u sport.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa