8. septembar 2016.8. sep 2016.
OTVOREN CENTAR ZA OBRAZOVANjE „ABAKUS“

DO ZNANjA UZ UČENjE I IGRU

U Šapcu je otvoren Centar za obrazovanje „Abakus“, i tom prilikom je predstavljen „SuanPan“ program-mentalna aritmetika
Ovaj program podstiče razvoj mentalnih potencijala kod dece: njihove pažnje, memorije i koncentracije.
- Mentalna aritmetika „SuanPan“ je obrazovno-razvojni program za isticanje potencijala kod dece u razvojnom periodu, od pet do 14 godina. Za jačanje pažnje, memorije i koncentracije, jačanje samopouzdanja i inicijative. Ovaj program ima mnogo dobrobiti za decu i to ne samo kada je u pitanju škola, već i privatan život zato što se radi o obrazovnom i razvojnom programu, tako da deca, bukvalno kroz igru, kroz različite aktivnosti, a pre svega kroz rad na abakusu, računaljci, razvijaju svoje potencijale i samim tim, spremaju se za život ““ rekla je Dušica Milosavljević, izvršna direktorka Centra za promene iz Niša.
Svečanom otvaranju „Abakusa“ prisustvovao je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- Nama u Šapcu je stalo do edukacije i dece, pa Grad podržava sve nastavne i obrazovne programe koji će pospešiti kvalitetnije obrazovanje. Naš cilj je da u Šapcu uvedemo školu za 21. vek. Školu u kojoj će deca ići u jednu smenu, imati zdrav obrok u školi, učiti više stranih jezika i programiranje, imati dodatne časove fizičke aktivnosti, a svoj domaći raditi u školi sa učiteljima i nastavnicima ““ istakao je Zelenović.
Otvaranje je upotpunio hor Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“, a Nikola Maletić, polaznik jedne od prvih generacija koji su savladali program „SuanPan“ demonstrirao je praktičnu primenu veštine, zahvaljujući kojoj sa lakoćom radi dve stvari istovremeno.
Program traje osam meseci, a za sve polaznike su obezbeđeni udžbenici.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa