4. novembar 2010.4. nov 2010.
PISMO: ŠEST DECENIJA OSNOVNE ŠKOLE U NAKUČANIMA

UČITELjICA MNOGIH GENERACIJA

Osmogodišnja škola u Nakučanima počela je sa radom tačno pre 60 godina, 1. septembra 1950. godine. U staroj zgradi tadašnje 4-razredne škole koju su posle I Svetskog rata pohađala deca iz Nakučana, Sinoševića i još nekih sela, uselili su se i učenici 5. razreda Osmogodišnje škole. Škola je imala samo četiri učionice a učenika je bilo preko stotinu, tako da se nastava odvijala i po ceo dan u dve smene
Otvaranjem ove Škole mnogo je značilo za decu koja su tu išla u Školu a stanovala su kod svojih kuća gde su pored školskih obaveza imala i obaveze u svom domaćinstvu, kao što je čuvanje stoke i sl. Takođe i sa materijalne strane je bilo vrlo povoljno za roditelje jer su 3-4 prethodne posleratne generacije morale ići u Osmogodišnju školu u Šabac gde su plaćale stan u Šapcu jer nije bilo prevoza, što je bio veliki izdatak za roditelje pogotovu u tadašnje vreme kada su se porodice koje su obično imale više dece jedva prehranjivale.
Prvi učitelji u Školi bili su: Radomir Šešić iz Nakučana koji je ujedno bio i direktor Škole, zatim bračni par Andrija i Sofija, učiteljica Gordana, Milica Plavšić, Ljubica Dragutinović, Iva Branković, Anđelka Milovanović, Mile Dimitrijević.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa