8. septembar 2016.8. sep 2016.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

RUANDA U EVROPI

Sednica Skupštine opštine Vladimirci, zakazana za 13.09.2016. godine, je na žalost celog civilizovnog sveta, zbog ugrožavanja bezbednosti odbornika, održana, ne tamo gde je planirana već na lokaciji na kojoj se mogla garantovati bezbednost učesnika.
Iako je prvobitni plan bio da se skupštinsko zasedanje održi na javnoj površini ispred opštine, pred građanima naše opštine, to je onemogućeno prisustvom određenog broja ljudi koji su došli sa strane, sa ciljem sprečavanja održavanja skupštine.
Procenjujući bezbedonosnu situaciju predsednik Skupštine opštine Janko Đurić je doneo jedinu ispravnu odluku, odložio sednicu za 30 minuta i premestio odbornike na sigurnu lokaciju, gde je sednica i održana.
Na žalost, još jednom smo na delu imali priliku da vidimo pravnu državu i ogoljenu sliku Srbije. U jednom trenutku su čak predsednika SO Janka Đurića, aktivisti SNS blokirali u prostorijama OO DS, ne dozvoljavajući mu da napusti prostorije. Konstantno vređajući ga i preteći. Uklonili su se tek po dolasku interventne jedinice policije, koja je zbog rizika upućena u našu varoš iz Šapca. Prvi put posle tužnih 90-ih smo imali priliku da vidimo policajca sa pancirom i automatskom puškom, u našoj opštini.
Uzurpacija vlasti od strane jedne partije, koja nema većinu, mora prestati. Država mora da reaguje, jer je njena obaveza da štiti prava svih nas, a ne samo članova SNS. Ili će i dalje da šalje poruku da su njihovi članovi, samo zbog te činjenice, privilegovani, a svi ostali građani drugog reda. Ako će opet neki novi Zaštitni odredi da nam određuju šta smemo, a šta ne, onda svi znamo kuda to vodi.
Nije ovo Afrika postkolonijalnog doba, pa da strahujemo na ulicama od rulje koja ništa drugo i nema da radi, već da daje kritičnu masu.
Apelujemo na sve nadležne organe, sprečite urušavanje institucija, zaštitite legalno izabrane predstavnika i smirite strasti, pre nego ova hajdučija eskalira u nešto strašno. Nemojte od nas, na pragu ulaska u EU, praviti Ruandu. Deo smo Evrope, hajde da se tako i ponašamo.
13 odbornika SO Vladimirci

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa