8. septembar 2016.8. sep 2016.
ROK ZA OBRAĆANjE BIVŠIH RADNIKA MINERALNIH ĐUBRIVA MEĐUNARODNOM SUDU ŠEST MESECI

U STRAZBUR PO PRAVDU DO 11. NOVEMBRA

Po ko zna koji put od početka borbe da im se zarađeno isplati bivši radnici Zorkinih mineralnih đubriva, prošlog utorka, obratili su se javnosti. Ovaj put, cilj njihovog okupljanja bilo je obaveštenje o roku i proceduri koje njihove kolege treba da ispoštuju ne bi li pravdu pronašli kod Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.
-Najbitnije nam je da sve bivše radnike Zorkinih mineralnih đubriva obavestimo da je rok za obraćanje Međunarodnom sudu u Strazburu šest meseci od donošenja zaključka Privrednog suda u Valjevu, dakle ističe 11. novembra ove godine. Pre toga neophodno je da podnesu Žalbu Ustavnom sudu, i sa tim dokumentom da se obrate Strazburu, bez obzira da li su dobili odgovor od Ustavnog suda ili ne-objašnjava Radosav Jakovljević, koji je sa kolegom Draganom Damnjanovićem, uz pomoć šabačke Gradsek uprave već prosledio Žalbu Ustavnom sudu.
-Žalba ustavnom sudu, kao dokument je važna zbog uslova prihvatljivosti koje je Strazbur propisao. Naime, u njihovom zvaničnom dokumentu se kaže da sud može uzeti predmet u postupak tek kada se iscrpe svi unutrašnji pravni lekovi u skladu sa opštepriznatim načelima međunarodnih prava, a u roku od 6 meseci od dana kada je doneta pravosnažna odluka- dodaje Jakovljević.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa