8. septembar 2016.8. sep 2016.
SVE VIŠE ŠABAČKIH FIRMI POSLUJE U INDUSTRIJSKOJ ZONI

PRIVREDNI CENTAR GRADA

„Limarija Prodanović“ je 25-ta šabačka firma koja je kupila zemljište u Industrijskoj zoni
Zbog većeg obima posla i realizacije preduzetničkih ideja, šabačka firma „Limarija Prodanović“ odlučila je da kupi zemljište u Severozapadnoj radnoj zoni. Na tom prostoru će se nalaziti proizvodni pogoni firme koja se bavi izradom limarije i krovnih pokrivača.
-Planiramo da preselimo proizvodnju u Industrijsku zonu i da proširimo kapacitete. Prošle godine smo proizveli 5.000 tona lima, a ove godine očekujemo proizvodnju od oko 7.000 tona. Većinu proizvoda plasiramo na području zapadne Srbije, ali sa nove lokacije planiramo da proširimo aktivnost i ka ostatku zemlje, ali i da postanemo još više izvozno orijentisani. U Idustrijskoj zoni planiramo da izgradimo objekte od tri do pet hiljada kvadrata, a kasnije i da povećavamo kapacitete koliko bude potrebno. Za sada smo zadovoljni saradnjom sa gradom, koji je ispunuo svoje obaveze. Očekuju nas infrastrukturni radovi, rekao je vlasnik firme Miloš Prodanović.
Sa vlasnikom i radnicima firme prošlog četvrtka razgovarao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je pozdravio odluku ovog preduzeća da poslovanje nastavi na novoj lokaciji.
- „Limarija Prodanović“, koja zapošljava 43 radnika, je jedna od kompanija za primer u našem gradu i lider u oblasti limarske proizvodnje. Imaju kvalitetne ljude i dobre mašine u koje svake godine investiraju. Zato je ova kompanija značajna za naš grad. Domaće kompanije, poput ove, čine kičmu grada i omogućavaju mu da se dalje razvija. Predstavili su nam planove za narednu godinu, a mi ćemo kao grad da ih podržimo. Odrediću jednog saradnika koji će im biti na raspolaganju, što će pokazati kako grad može odlično da sarađuje sa domaćim kompanijama. Ja uvek navijam za domaće kompanije iako imamo puno stranih u našoj industrijskoj zoni. Ima toliko dobrih privrednika u Šapcu kojima treba samo dobar oslonac da krenu dalje, da se razviju, da budu konkurentni i oni su vrlo fleksibilni i sposobni. Želim da čujem od ove kompanije kako možemo da unapredimo njihovo i poslovanje drugih privrednika, da li treba da smanjimo namete i poresku politiku prilagodimo malim i srednjim preduzećima, rekao je Zelenović.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa