8. septembar 2016.8. sep 2016.
NEKRETNINE ZA RAZLIČITE DUBINE DžEPA

NAJJEFTINIJE U SELU

Zakupci stanova trenutno najviše traže one sa manjom kvadraturom ““ garsonjere i jednosobne, jer su za njih dažbine na ime komunalnih troškova manje, ističu u šabačkim agencijama za nekretnine.
-Zavisno od lokacije, spratnosti, centralnog grejanja, lifta, cene izdavanja su od 100 do 120 evra za takav namešten stan. Kada je u pitanju kupovina, cena jednosobnih stanova je od 600 do 700 evra u staroj gradnji, a u novoj gradnji i do 900 evra po metru kvadratnom, navodi Zorica Đokić iz agencije “Kolumbo“.
Na tržištu nekretnina takođe je veća potražnja za garsonjerama i jednosobnim stanovima. Cena po metru kvadratnom se formira u zavisnosti od lokacije, očuvanosti stana i da li je reč o staroj ili novoj gradnji. Slični parametri određuju i cenu kuća u gradskom području.
-Na cenu kuća utiču lokacija, godina izgradnje i drugi parametri. Najbolje mišljenje o ceni damo kada izađemo na teren i uradimo procenu, ali kreće se uglavnom od 200 do 500 evra po metru kvadratnom. Pored toga, tu je i cena zemljišta, odnosno placa, koja je od 2.000 do 5.000 evra po aru u gradu, kaže Đokićeva.
Najpovoljnije su cene poljoprivrednih domaćinstava i stambenih objekata na seoskom području.
M.S.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa