8. septembar 2016.8. sep 2016.
DRAGAN VELIKIĆ U BOGATIĆU

OD FASADA DO LICA LjUDI

- Ideja je bila da u formi romana napišem poruku o epohi 60-70 godina prošlog veka u Puli, kaže Dragan Velikić, pisac romana “Islednik“, koji je prošlog ponedeljka u svečanoj sali Skupštine opštine Bogatić, predstavio Mačvanima.
To je njegovo deseto književno delo, za koje je dobio prestižno priznanje, Ninovu nagradu. “Islednik“, kako je sam primetio možda nije najbolji u njegovoj dosadašnjoj književnoj karijeri ali je veoma prisutan i lako pronalazi širu čitalačku publiku. Mnogi se identifikuju sa likovima koji većinom nisu izmišljeni, a na dosta književnih večeri, kojih je do sada imao 60, mnogi zaljubljenici u knjigu i njegovo stvaralaštvo prilazili su mu komentarom: Vi ste u “Isledniku“ opisali moju majku.
Zaista, piščevo realno isleđivanje života bilo je sveobuhvatno i detaljno. O tome je izdvojio segment u knjizi koji se izuzetno dopao jednom poznatom estradnom umetniku.
Velikić nije zaboravio ni velike heroje Prvog svetskog rata o kojima govori s dužnim poštovanjem.
Roman “Islednik“, štampan je u tiražu od 50.000 primeraka. Izdala ga je “Laguna“, a predstavljanje pred velikim brojem Mačvana, za koje je autor dodatno vezan ( naime majka mu je iz obližnjeg sela Uzveća ) upriličila je Biblioteka „“Janko Veselinović“ u Bogatiću.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa