8. septembar 2016.8. sep 2016.
KOCELjEVA

POMOĆ ZA NAJUGROŽENIJE

U koceljevačkoj opštini u toku je distribucija humanitarnih paketa hrane i higijene. Ovu pomoć dobiće socijalno najugroženije porodice u 105 opština naše zemlje, među kojima su i najugroženiji stanovnici ove lokalne samouprave. Vlada Srbije je na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedila sredstva za nabavku oko 41,5 hiljada paketa.
- Našoj opštini pripalo je 250 paketa što nije ni blizu onoga što bi podmirilo realne potrebe naših građana. Paketima su obuhvaćene socijalno najugroženije porodice iz kruga ugrožene porodice iz udaljenih seoskih porodica, samohrana staračka domaćinstva, porodice na granici ostvarivanja prava socijalne zaštite, zatim bez stalnih prihoda, korisnici novčane socijalne pomoći, one sa više dece i koje imaju invalidna lica - rekao je sekretar Crvenog krsta Koceljeva Milan Glumac koji je dodao da je nakon prikupljenih podataka i jasno utvrđenih kriterijuma komisija rasporedila dodeljene pakete najugroženijim porodicama u svih 17 naselja ove opštine.
Preko 70 odsto korisnika ove pomoći su članovi seoskih staračkih domaćinstava.
- Sa 250 paketa pokrili smo 453 lica. Od toga 133 osobe koje žive u samohranim staračkim domaćinstvima, 93 su korisnici ostvarivanja prava socijalne pomoći, 18 je iz višečlanih porodica sa više dece, 15 je članova porodica sa invalidnim licima i 194 su korisnici novčane socijalne pomoći. Najviše paketa, 35 dodeljeno je ugroženim meštanima sela Brdarica, 28 u Koceljevi, jedan manje u Svileuvi, 26 u Draginju... - izjavio je Glumac.
Na poslovima distribucije paketa direktno do korisnika, koji se sastoje od vreće brašna, sredstava za ličnu i kućnu higijenu kao i hrane, angažovano je 15 volontera.
V. Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa