15. septembar 2016.15. sep 2016.
AMBASADOR INDONEZIJE U ŠAPCU

OTVORENA VRATA ZA SARADNjU

Ambasador Indonezije Hari Kandou, sa svojim saradnicima, posetio je u utorak Šabac. Sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem, zamenikom gradonačelnika Dušanom Kostadinovićem i saradnikom za privredu Violetom Šestić, razgovarali su o mogućnosti ulaganja indonežanskih firmi u Šabac.
Gosti iz Azije su posle sastanka izjavili da su zadovoljni uslovima koje Šabac nudi i da će svojim privrednicima preneti pozitivne utiske.
-Ekonomska saradnja između Srbije i Indonezije dosta dobro napreduje, pogotovu u poslednje tri godine. Cilj našeg dolaska u Šabac bio je da od gradonačelnika čujemo kakav ekonomski potencijal poseduje Šabac, da bismo informisali naše investitore i proširili ulaganja koja već imamo u Srbiji. Posle ovih razgovora uveren sam da saradnja između naših investitora i grada Šapca ima dobru perspektivu, s obzirom na sposobnosti gradonačelnika koje sam video. Verujem da su vrata za uspešnu saradnju otvorena. Naše privrednike ćemo izvestiti o konkretnim uslovima koje Šabac nudi, rekao je ambasador Kandou.
Kako je naveo, ambasadori drugih zemalja u Beogradu informisali su ga o posetama Šapcu, pa nije želeo da budu “zaostali“ u odnosu na njih. Veruje da je ova poseta prvi korak u saradnji Indonezije i Šapca.
-Indonezija je zemlja u razvoju koja ima jako dobru saradnju sa Republikom Srbijom. Mi smo ponudili sve kapacitete u promociji naše Industrijske zone i naših potencijala. Mislim da investitori generalno ne poznaju dobro okolnosti u Srbiji, ali tu smo da tu sliku popravimo i unapredimo. Vrlo smo otvoreni za saradnju, rekao je gradonačelnik.
Pored ambasadora Harija Kandoe, u delegaciji Indonezije bili su i drugi sekretar i politički savetnik ambasade Reza Viranatatmađa i drugi sekretar i ekonomski savetnik ambasade Amelia Tampubolon.
Nebojša Zelenović je istakao da kao gradonačelnik garantuje brzu i efikasnu administraciju i komunalno opremljeno zemljište. Siguran je da kada posao krene postaje zajednički društveni projekat u kome učestvuju grad i lokalna zajedncia sa jedne strane, da pomognu drugoj strani. Uveren je da u takvoj atmosferi može da se napravi dobra poslovna saradnja.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa