15. septembar 2016.15. sep 2016.
JOŠ JEDAN OBRT U VLADIMIRCIMA

VLAST IDENTIČNA REPUBLIČKOJ

Opština Vladimirci, drugi put za poslednjih mesec dana, ima novu vlast. Tri odbornika Socijalističke partije Srbije podržala su Srpsku naprednu stranku. Dogovor je obelodanjen u sredu na konferenciji za medije, a biće potvrđen na Skupštini za koju se nadaju da će biti održana sledeće sedmice.
-Došlo je do nesuglasica na lokalnom nivou, ali uz posredovanje vrhova obe stranke iz Beograda, uspeli smo da sredimo međusobne odnose Prevagnulo je mišljenje da opštine poput Vladimiraca treba da imaju identičnu vlast kao u Republici. Lično sam ubeđen da je ovo trebalo da se desi još 25. aprila, odmah posle izbora. Pred nama je dug period i imamo dosta prostora da svako kod svojih ministarstava izbori ono što je najbolje za Vladimirce, rekao je Dragan Simeunović, predsednik Opštinskog odbora SPS.
Predsednik Skupštine opštine Vladimirci Vladan Milošević istakao je da je koalicija stvorena u interesu građana ove opštine. Veruje da će građani osetiti boljitak i naveo da je svrha svega što rade to da građani imaju neki benefit.
-Još nismo dobili odgovor od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave na dopis koji smo im poslali. Odmah posle njihovog odgovora sazvaćemo Skupštinu i verifikovati ono što smo se dogovorili, rekao je Milošević.
Dragan Simeunović je izjavio da će vreme pokazati da li rade u interesu građana, ali da veruje da će u narednom periodu učiniti dosta za ovu opštinu.
Na konferenciji je rečeno da još nije postignut zvaničan dogovor oko toga ko će biti predsednik opštine, ali da bi trebalo da to bude Milorad Milinković.
Većinu sada čini 12 odbornika SNS i tri odbornika SPS. Podsetimo, SNS je na izborima osvojio 14 mandata, ali su naknadnim napuštanjem ostali bez dva. Skupština u Vladimircima ima ukupno 25 odbornika.
Nedavno je u Vladimircima proglašena nova većina koju su činili odbornici Demokratske stranke, Grupe građana “Nebojša Petronić ““ Jedinstvena Srbija ““ Marijan Šavić“, Grupe građana “Završimo započeto ““ Janko Đurić“ i SPS. Za predsednika opštine tada je izabran Dragan Simeunović. SNS je smatrao da je ovo učinjeno neregularno, o čemu su obavestili i nadležno Ministarstvo. Odgovor još nije stigao.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa