15. septembar 2016.15. sep 2016.

ŠAPČANIN ŠAMPION

Na beogradskom Kalemegdanu, u subotu, je održano svetsko finale basket turnira 1 na 1. Nezvaničnu titulu najboljeg igrača popularne basket igre osvojio je naš sugrađanin, nekadašnji košarkaš Omladinskog košarkaškog kluba „Šabac“, Stefan Kojić
Dvadesetčetvorogodišnji Kojić titulu je osvojio u konkurenciji 64 košarkaša, a mesto na velikom finalom turniru izborio je drugim mestom na domaćem prvenstvu. Nije imao mnogo problema u šesnaestini i osmini finala, dok je u borbi za polufinale savladao Boškovića (Crna Gora). Preostala tri srpska predstavnika eliminisana su u ovoj rundi, te je Kojić ostao jedini domaći predstavnik, koji u pohodu na tron ima podršku gotovo 3.000 gledalaca.
Poslednja stanica pred finale bio je Gruzijac Kadarij. Kojić je slavio 8:5, pre svega zahvaljujući odličnoj taktici kojom je naterao Kadrija da šutira puno van linije 6,75, što mu nije jača strana. U finalu ga je čekao Litvanac Sarukas.
Jedna od najvažnijih odlika Kojića kao košarkaša je šut za tri poena. Imao je odličan procenat do finala, a „ruku je posebno namestio“ u finalu, ostavivši Litvanca bez šanse za pobedu. Stefan slavi 14:12 ! Dve trojke u poslednjem minutu donele su velikih 14:9 !
Stefan Kojić rođen 1992. godine. Igrao je za Spartak, „Radnički“ Obrenovac, a sezonu 2013/2014 proveo je u Šapcu. Prethodni šampionat nosio je dres Sremske Mitrovice.
D.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa