15. septembar 2016.15. sep 2016.
SASTANAK PREDSTAVNIKA VERSKIH ZAJEDNICA I GRADONAČELNIKA

ŽIVOT U MIRU I SA POŠTOVANjEM

Prošlog četvrtka u Dunjića kući predstavnici verskih zajednica u Šapcu su održali sastanak sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem na kom su govorili o dosadašnjem radu i saradnji, kao i o planovima za buduće. Ovo je bila prilika i da se prisutni upoznaju sa novim župnikom rimokatoličke crkve Sveta Ana, Andrejom Đuričekom. Sastanku su još prisustvovali i vladika šabački Lavrentije, imam šabačko ““ zvornički Mehmedalija efendi Veli, član Gradskog veća Salko Karadarević i direktor “Karitasa“ u Šapcu Miroljub Nikolić.
-Veoma mi je drago što smo se svi sastali da razmenimo iskustva, pogledamo bilans svog rada i napravimo plan za buduće. Dogovor kuću gradi. Za nas koji smo zaduženi za duše naroda u ovom gradu potrebno je da se što češće sastajemo, izmenimo iskustva i nađemo najbolji metod rada. Zbog toga sam zahvalan svima koji su doprineli da se sastanemo. Do sada, u svom verskom radu nisam nailazio ni na kakve prepreke i nadam se da će tako i ostati, rekao je vladika Lavrentije.
Gradonačelnik Zelenović je istakao da je sa ovog sastanka poslata poruka mira, jer je Šabac grad na granici u kom žive vernici sve tri zajednice.
-Mi smo naučili da živimo u miru i želimo da tako nastavimo, ali i da poštujemo druge. Kao društvo i država čvrsto smo rešili da idemo u Evropsku uniju. Tim putem se ne ide samo da bi se živelo bolje, nego je to i pitanje vrednosti na kojima počiva svako društvo, naveo je Nebojša Zelenović.
Vladika Lavrentije iskoristio je ovu priliku i da najavi dolazak patrijarha Irineja 9. oktobra na osvećenje crkve Svete Trojice na Letnjikovcu.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa