15. septembar 2016.15. sep 2016.
SUPER LIGA ZA RUKOMETAŠE ““ 2. KOLO

POBEDA POSLE PREOKRETA

RK „METALOPLASTIKA“ ““ RK „JUGOVIĆ“ 24:23 (14:13)
Hala „Zorka“. Gledalaca: 400. Sudije: Boričić (Grocka) i Marković (Beograd). Sedmerci: MP 1 (1); Jugović 3 (3). Isključenja: MP 6; Jugović 10 minuta.
METALOPLASTIKA: Maksimović, Vorkapić 6, Milovanović 7, Dragutinović, Srdanović, Došen, Marinović 1, Protić, Petrović 1, Marković, Milenković (19 odbrana), Đukić, Jezdimirović, Mitrović 5, Dragićević 2, Jevtić 2.
JUGOVIĆ: Seleši 4, Žikić 3, Vrgović 6, Grubić, Lisica 1, Bogojević, Karan, Jokić, Vještica, Andrić, Kurteš, Marić, Stanojlović (12 odbrana), Ratković 4, Manojlović, Rodić 5.
Čini se da je prošla sezona bila „izuzetak koji potvrđuje pravilo“. Jugović, posle prvenstva u kojem nije mogao da se suprotstavi Šapčanima u hali „Zorka“, svojim nastupom u subotu, ponovo je napravio mnogo problema „plastičarima“, publika je mogla da uživa u pravom derbiju starih rivala, a što je najvažnije, bilo je razloga za radost jer su domaći preokretom u poslednjih šest minuta osvojili važne bodove.
Dobar početak Metaloplastike nije ukazivao na dramatičan finiš. Već u 4. minutu bilo je 3:0, a u 12. i 8:2. Ipak, tajm aut Nikole Markovića doneo je preokret u igri, uslovljen i lošijom igrom domaćina. Uspevaju Kaćani da se vrate. Smanjuju zaostatak na tri gola, da bi, u poslednjih nekoliko minuta prvog dela, potpuno iskoristili lošu realizaciju „plavih“. Golom Selešija, obezbeđuju minimalan zaostatak na odmoru.
Kao da se domaći nisu oporavili ni na startu drugog dela od „šoka“. Ubrzo „Jugović“ stiže i do prvog vođstva. Milovanović na jednoj i Vrgović na drugoj nose ekipe i dugo se igra gol za gol. Znalo se da će odlučivati jedan gol. Nije situacija bila svetla za domaće oko 50. minuta. Za svega 4 minuta, Kaćani serijom 4:0 dolaze do velikih 23:20. Tajm aut poziva Veselin Vuković. Slično kao u prethodnoj sezoni, pauza je prenula Šapčane. Gol Žikića, pre pomenutog minuta predaha, sedam minuta pre kraja, bio je poslednji Vojvođana u hali „Zorka“.
Po povratku na parket, odbrana Metaloplastike je besprekorna, a napad dovoljno lucidan da za tri minuta anulira zaostatak. Posle dva minuta gde se mreže nisu tresle, odluku o pobedniku donosi Marinović svojim prvim, ali bodova vrednim golom.
Sinoć su „plastičari“ igrali u Pančevu.
TABELA: 1. Spartak 4; C. Zvezda 3; Šamot 3; 4. Vojvodina 3; 5. Dinamo (P) 2: 6. METALOPLASTIKA (-1) 2; 7. Sloga (P) 2; 8. Požarevac 1; 9. Morava 1; 10. Rudar 1; 11. Partizan (-1) 0; 12. Jugović 0.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa