15. septembar 2016.15. sep 2016.
KAJAKAŠI I KANUISTI OTPUTOVALI U SEGEDIN

ŠABAČKI „OKTET“ U MAĐARSKOJ

U sezoni koju su obeležile Olimpijske igre, poslednji „čin“ biće predstavljanje onih kajakaša koje na najstarijoj i najmasovnijoj sportskoj smotri možemo očekivati u Tokiju, odnosno igrama 2024. i 2028. godine
Tokom vikenda, u Segedinu, na jednom od najboljih kompleksa za kajak, nadmetaće se mlađe kategorije u takmičenju nazvanom „Olimpijske nade“. Svojim rezultatima mesto u srpskoj reprezentaciji zaslužilo je osam ovdašnjih kajakaša.
U susedstvu će nastupiti, Luka Arsenović i Stefan Vasić, Šapčani rođeni 1999. godine. Vasić će voditi borbu u jednosedu na 1.000 metara, odnosno u dvosedu na 200 metara zajedno sa klupskim drugom. Uz K2 200, Arsenović je na spisku učesnika i discipline K2 1.000. Godinu dana mlađi Nikola Pajić, nastupiće u dvosedima na 200 i 500 metara. Žarko Jakovljević i Andrej Ninković, na svet su došli 2001. godine, imaju ambiciju da isti „pokore“ u godinama koje slede, a važna “stanica“ na tom putu su „Olimpijske nade“ u Segedinu gde će nastupati u ukupno četiri discipline. Jakovljević će veslati u tri jednoseda, na svim distancama (200, 500 i 1.000 metara), dok će Andrej biti u čamcu dvoseda na kilometarskoj deonici. Najmlađe među šabačkim kajakašima biće 14 ““ ogodišnje dame, Tijana Jovičić i Dunja Sarić. Njih dve biće tandem u trci dvoseda na 200 metara, a veslaće i u srpskom četvorosedu na istoj deonici.
Pomenutih sedam imena biće predstavnici šabačkog i srpskog kajaka, a naravno, mesto u Segedinu obezbedio je, već sada, jedan od najboljih srpskih kanuista, višestruki šampion u svim mlađim uzrasnim kategorijama, Marko Damnjanović. Šabački junior pokušaće da ostvari što bolji plasman u jednokleku na 200 i 500 metara.
U Segedinu se očekuje nastup više od 60 nacija, a svaki od saveza ograničen je na maksimalno dve posade po disciplini.
Takmičenja startuju sutra, u ranim prepodnevnim satima i traju do nedelje popodne. Prvi na vodu izlaze sprinteri u jednosedu na 200 metara.
D.B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa