15. septembar 2016.15. sep 2016.
PARAOLIMPIJSKE IGRE ““ RIO 2016

SRBIJA DO ČETVRTFINALA

Meč protiv Urhauga u kojem je osvojio bronzanu medalju, nije bio poslednji nastup Mitra Palikuće na Paraolimpijskim igrama u Riju. U tandemu sa Goranom Perlićem (stonoteniserom iz kategorije 4), nastupio je u timskoj konkurenciji, gde su poraženi u četvrtfinalu od Nemačke 0:2
PERLIĆ/PALIKUĆA (SRB) ““ BASU/GERTLER (NEM) 1:3 (6:11, 13:11, 6:11, 3:11)
Propozicije timskog turnira predviđale su da najpre nastupe parovi, potom prvi pojedinačni meč, a ukoliko je neophodno i drugi. U interesantnom duelu parova Perlić i Palikuća poraženi su od tandema Baus ““ Gertler. Poen Nemačkoj donela je pobeda 3:1.
Igralo se poena za poen u prvom periodu do rezultata 6:6, kada rivali naših igrača prave seriju 5:0 za prednost od 1:0 u setovima. Brzo su se Srbi oporavili i u drugom delu igrali odlično do same završnice. Na početku su stekli prednost, došli do čak 4 set lopte. Nemci su Nemci, ma koji sport da je u pitanju. Još jednom velikom serijom od 10:6, stižu do 10:11, set lopte, no, ipak, odgovor je bio spreman. Mitar i Goran osvajaju tri vezana poena kojim poravnavaju rezultat u setovima. Loš start trećeg i četvrtog seta, kada je kombinacija iz Nemačke ostvarivala serije od 4:0 koštao je naše stonotenisere poraza 3:1.
PERLIĆ (SRB) ““ BAUS (NEM) 0:3 (1:11, 4:11, 5:11)
Goran Pelić nije, nažalost, imao mnogo prilike protiv olimpijskog vicešampiona Bausa. Igrač koji je savladao našeg sugrađanina Mitra u polufinalu pete kategorije singla, bio je u svakom segmentu bolji od stonotenisera kategorije 4 i osvojio odlučujući drugi bod za svoju reprezentaciju.
Osvojili smo, u stonom tenisu, tri medalje, a naš Mitar ostvario je neverovatan, istorijski rezultat. Sjajan sportista i sjajan čovek, kući donosi bronzu, na ponos svih nas. U šest mečeva ostvario je 4 pobede. Maksimalnim rezultatom je pobedio vodećeg Depergolu, vicešampiona sveta Kima, a samo po jedan set dozvolio je prvaku Afrike, Tolbi i u duelu za bronzu, sjajnom Urhaugu.
Najmanje što možemo je da mu kažemo veliko BRAVO MITRE !!!!
D.B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa