15. septembar 2016.15. sep 2016.
LOVAČKO DRUŠTVO „SELE JEVTIĆ“

POLAGANjE ISPITA

U prostorijama Lovačkog udruženja „Selimir Sele Jevtić“ u Šapcu prošle srede organizovano je polaganje lovačkog ispita, kao i ispita za stručnog pratioca u lovu.
Svake godine, sredinom septembra, Lovačko udruženje „Sele Jevtić“, koje okuplja više od 600 članova, organizuje polaganje stručnih ispita za lovce i pratioce. Ova praksa se sprovodi kako bi što veći broj lovaca dobio dozvolu za sezonu lova na sitnu divljač, koja počinje 16. oktobra.
- Ispitima je prisustvovalo 70- tak članova udruženja. Stručna provera ima za cilj osposobljavanje i upoznavanje članova društva sa različitim segmentima lova u sezonama, kao i pravilima i stečenim znanjima koje svaki lovac mora posedovati. Svi kandidati koje polože ispit dobijaju lovnu kartu koja im pruža mogućnost da učestuju u lovu. Svi segmenti koji se odnose na polaganje ispita su važni kako bi se sprečili problemi sa inspekcijama, odnosno kako bi svi zakonski uslovi za lov bili ispunjeni, naveo je Nikola Veselinović, predsednik Lovačkog udruženja „Selimir Sele Jevtić“.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa