15. septembar 2016.15. sep 2016.
TRIBINA U POZORIŠTU

OČI U OČI SA ŠAPČANIMA

Deset godina od postojanja institucije Zaštitnika građana u Srbiji bio je povod intenzivnijeg kontakta sa građanima ombudsmana Saše Jankovića. Naime, u velikom broju gradova organizoveni su okrugli stolovi prilikom kojih su građani mogli direktno da postavljaju pitanja Zaštitniku.
Posle Bujanovca, Preševa, Kragujevca, Bogovođe, Novog Pazara, Medveđe, Požarevca, Zaječara, Kikinde, Vranja, Bačke Topole, Svilajnca, Zaječara, Sombora, Požege, Novog Sada i Dimitrovgrada, Saša Janković je u utorak veče razgovarao i sa Šapčanima.
Tom prilikom je u Šabačkom pozorištu održana tribina “Prava građana u Srbiji-na papiru i u stvarnosti“, na kojoj su osim zaštitnika građana, učešće uzeli i Vesna Petrović iz “Beogradskog centra za ljudska prava“ i predstavnici nevladinog sektora iz Šapca, Aleksandar Prica iz Asocijacije “Duga“ i Darko Pavlović, ispred Udruženja građana “Svetlost“. Građani su sa gostima diskutovali o svakodnevnim problemima i rešenjima, koja su se uglavnom ticala pravosuđa, ljudskih i manjinskih prava, kao i egzistencijalnih problema.
-Godišnje mi se obrati preo 20.000 građana, ali ovakve posete „oči u oči“ sa njima, obično znače ili potvrdu već postojećeg izveštaja, ili njegovu dopunu, korigovanje- istakao je Janković i poručio da je osnovni cilj njegove posete građanima Srbije da pojedinci, društvene grupe, udruženja i mediji kažu ono što misle da brže bolje može da se učini kako bi građani pred organima vlasti i administracijom stajali dostojanstveni, znali zašto plaćaju porez i kao bi zakon u Srbiji podjednako važio za sve i svuda.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa