15. septembar 2016.15. sep 2016.
PRIJEM ZA OMBUDSMANA U GRADSKOJ KUĆI

U SUSRET POTREBAMA GRAĐANA

Zaštitnik građana Republike Srbije Saša Janković, sastao se u utorak u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem i zamenikom gradonačelnika Dušanom Kostadinovićem. Janković je tom prilikom istakao da mu iz ovog kraja godišnje u proseku stigne oko 300 pritužbi i da su one tematski bliske pritužbama koje stižu iz ostalih krajeva Srbije.
-Moja poseta Šapcu je realizovana sa ciljem da vidim i čujem kako od građana tako i od predstavnika vlasti šta je to što oni smatraju da se može unaprediti ne bi li građani bili zadovoljniji efikasnijim delovanjem vlasti a vlast bila u situaciji da brže i kvalitetnije izađe u susret potrebama građana.
Pritužbe koje dobijam od građana ovog kraja uglavnom se svode na očekivanja malo bržeg rada administracije, dok ono što ističu lokalne vlasti govori da bi uz malo bolju saradnju sa republičkim vlastima, možda, građanima bila brže ispunjena prava- istakao je Saša Janković.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je izrazio zadovoljstvo zbog posete ombudsmana Šapcu, i istakao važnost ovakvih poseta Zaštitnika građana svim gradovima Srbije.
-Važno je da ustanova koja je istitucionalizovana da brine o pravima svih naših građana sa najboljim iskustvima evropske i svetske prakse posećuje gradove u Srbiji i tom prilikom čuje sve što građani imaju da kažu. Sa druge strane, mi koji smo u izvršnoj vlasti smo dužni da slušamo naloge ombudsmana. Mi smo u obavezi da vodimo računa o pravima naših građana jer je to najbolji način da se oblikujemo kao jedno normalno demokratsko društvo- istakao je Zelenović.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa