15. septembar 2016.15. sep 2016.
U MLINU KOVAČEVIĆ OTKUP SOJE U TOKU I SVE SPREMNO ZA KUKURUZ

ŽETVA U PUNOM JEKU

Iz poslom ispunjenog leta u užurbanu jesen. Tako bi se najslikovitije mogla opisati atmosfera u “Mlinu Kovačević“ proteklih meseci. Nakon otkupa pšenice i završetka nagradne igre prilikom koje su domaćinski odnos prema svojim proizvođačima Kovačevići pokazali i vrednim nagradama, na red je došao otkup soje, a skladišna postrojenja se polako spremaju i za predstojeću sezonu žetve kukuruza.
Kako navode u stručnoj službi porodične firme sa više od pola veka dugom tradicijom, ova godina je bila izuzetno naklonjena proizvođačima soje. Bogato je rodilo, te se sa pravom očekuje i rekordan prinos.
-Otkup soje je u toku. Ova godina je pogodovala toj kulturi, pa je kvalitet roda dosta dobar. Ovršene su rane sorte, a sada je kiša proizvođačima omela posao pa je dosta parcela ostalo neovršeno ““ kaže Slaviša Karić ispred Stručne službe „Mlina Kovačević“, i dodaje.
-Kao firma koja je u svakom trenutku na raspolaganju svojim poslovnim partnerima, pre svega proizvođačima, i kao neko ko se u svakom trenutku trudi da im posao olakša, moramo da napomenemo da je kod nas moguća i zamena soje za sačmu koja se može po želji sukcesivno izvlačiti.
Kao i ranijih godina, u četiri otkupne stanice: Lipolistu, Štitaru, Zminjaku i Ribarima, poljoprivredni proizvođači će moći Kovačevićima da prodaju kukuruz. Kao i u slučaju soje, i ovde se očekuju visoki prinosi.
- „Mlin Kovačević“ će i ove godine otkupljivati kukuruz. Iz godine u godinu, naši popljoprivrednici se sve više okreću proizvodnji ove žitarice, i to ne samo za tradicionalnu upotrebu, odnosno ishranu stoke, već i za prodaju. Godina je i ovoj kulturi dobro pogodovala, pa je realno očekivati i odlične prinose- tvrdi Slaviša.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa