15. septembar 2016.15. sep 2016.
DEMOKRATSKA STRANKA BIRA RUKOVODSTVO U NEDELjU

NEPOSREDNO DO PREDSEDNIKA

iDemokratska stranka dobiće novo rukovodstvo na prvim neposrednim zborima od uvođenja višestranačja u Srbiji. Izbori su zakazani za subotu, 24. septembar.
Prema rečima Dušana Kostadinovića, člana Izvršnog odbora DS zaduženog za Mačvanski okrug, biračka mesta će biti otvorena u Šapcu, Loznici, Vladimircima i Malom Zvorniku, a članovi DS koji imaju pravo glasa moći će da glasaju od deset do 20 sati. Glasanje u Šapcu biće održano u sedištu Gradskog odbora DS.
- Za mesto predsednika DS na predstojećim stranačkim izborima boriće se četiri stranačka funkcionera, a za mesto potpredsednika 12. Kandidati su: Dragan Šutanovac, Bojan Pajtić, Zoran Lutovac i Srboljub Antić. Predsednik će postati kandidat koji bude dobio 50 odsto plus jedan glas, a u slučaju da se to ne desi, biće organizovan drugi krug ““ rekao je Kostadinović.
Kada je reč o potredsednicima kandidati su: Gordana Čomić, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Miloš Đajić, Nada Kolundžija, Nađa Higl, Dragoslav Šumarac, Igor Salak, Dragan Domazet, Bogdan Tatić, Jovan Marković i Branislav Lečić. Od 12 potpredsedničkih kandidata njih pet koji dobiju najviše glasova zauzeće potpredsedničke funkcije, s tim da će se poštovati princip da među potpredsednicima budu i dve osobe manje zastupljenog pola.
- Gradski odbor DS u Šapcu se, ovoga puta, nije izjašnjavao o podršci bilo kom kandidatu, jer je reč o neposrednim izborima, a ugostili smo sva četiri kandidata. Ovakvi izbori su orgoman doprinos DS u razvoju demokratije u Srbiji, jer se umesto delegatskog uvodi neposredno glasanje ““ rekao je Kostadinović.
NOVA ENERGIJA
Posle ovih izbora očekujem da će novoizabrano rukovodstvo da donese novu energiju u DS. Stranka mora da se konsoliduje i ojača. U narednom periodu DS će biti još jača i snažnija alternativa nakaradnom režimu, dodao je Kostadinović.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa