15. septembar 2016.15. sep 2016.
ZORAN KESIĆ PREDAO DUŽNOST NOVOM PREDSEDNIKU ČIVIJAŠKE REPUBLIKE MARKU SOMBORCU

PREMIJER VIŠE NIJE NA VLASTI!

Premijer više nije na vlasti, saopštio je čivijaškom narodu odlazeći premijer, prvi u novijoj istoriji Čivijaške republike, Zoran Kesić prilikom primopredaje dužnosti Marku Somborcu, karikaturisti i autoru stripa u „Blicu“.
Somborac je tako, posle godinu dana „premijerovanja“ ponovo vratio funkciju predsednika u redovnu proceduru. Napuštajući dužnost premijera Kesić je istakao da mu je veliko zadovoljstvo i čast što je bio u prilici da se nađe na čelu Čivijaške republike. Dužnost je, ipak, predao teška srca.
- Nije moje da se hvalim, ali nije bilo hrabrijeg, ozbiljnijeg, poštenijeg i, gledajući novog kandidata, lepšeg premijera nego što sam to bio ja. Na vama je da sudite o mom mandatu, svi ste svesni koliko živite bolje, koliko se osećate lepše, zdravije i mlađe - izjavio je Kesić.
Rekao je da mu nije bilo lako da bude premijer u situaciji kada je pravi premijer znamo već ko.
- Svi znamo koliko on ne voli da se tu pored njega pojavljuje još neko. Lepu su mi čiviju “uvalili“ Šapčani, ali ja sam se hrabro prihvatio izazova ““ naglasio je Kesić.
Novi predsednik Čivijaške republike istakao je da će njegov prvi posao biti da se ispitaju sve nepravilnosti rada prethodne vlasti.
- Ne može neko da radi svaki dan, a neko jednom nedeljno i da ima tri meseca pauzu, kao što je slučaj sa odlazećim premijerom ““ dodao je Somborac.
Prema njegovim rečima, posle godinu dana neuspelog eksperimenta sa premijerom, Čivijaška republika je u sigurnim rukama.
- Najveća vlast će, ipak, možda, otići od premijera ka predsedniku, tako da vraćamo predsedničku funkciju. Sada ćete imati predsednika koji ne peče rakiju, ne šeta kučiće, ne tvituje, već samo radi - kao na primer ja. Pronašao sam i strateškog partnera za Čivijadu koji će je podići na viši nivo. Ne mogu baš sve da vam otkrijem, postoji i klauzula o poslovnoj tajni ““ obećao je novi predsednik Čivijaške republike.
A, da će nam svima biti bolje, Somborac je nagovestio i još jačim obećanjima.
- Jedini imam plan overen od MMF-a i Svetske banke kako da podignem Čivijadu na viši nivo. Imam oko 800 zainteresovanih investitora, vaše je samo da izgradite halu, fabriku... Gradonačelnik iz budžeta da obezbedi 10.000 evra za svako radno mesto, a pelene za radnike su gratis - i idemo u bolju budućnost ““ poručio Somborac.
IZ FOTELjE U NOVU SEZONU
Samo što je predao dužnost Marku Somborcu, Zorana Kesića očekuju novi izazovi.
- Nova sezona emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ startuje u subotu, 24. septembra u 21 sat na B92. Nećemo se više baviti politikom i političarima jer se konačno stanje u zemlji i u medijima unormalilo, političari su postali zreliji, odgovorniji i svesni težine svake izgovorene reči tako da zapravo i nemamo više šta da kritikujemo. Zato ćemo se u novoj sezoni fokusirati na baš smešne stvari poput zabavnih klipova na jutjubu, zgoda i nezgoda poznatih ličnosti i dogodovština u rijaliti programima ““ najavio je u svom fazonu Kesić.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa