15. septembar 2016.15. sep 2016.
FESTIVAL EVROPSKOG FILMA U KULTURNOM CENTRU

ŠABAC PROMOTER KULTURE

U saradnji sa Gradskom upravom Šapca i Info centrom Evropske unije, u Kulturnom centru je počeo drugi, jesenji ciklus Festivala evropskog filma. Festival su otvorili Ramunas Janušauskas, šef za informisanje, komunikaciju i medije u Delegaciji EU u Srbiji i Igor Marsenić, pomoćnik gradonačelnika za kulturu.
- U pitanju je selekcija izuzetnh filmova iz zemalja članica EU. Festival počinje u Šapcu zato što imamo dobru saradnju sa Gradskom upravom i zato što je Vaš grad promoter kulture na pravi način, izjavio je Janušauskas.
Prema Marsenićevim rečima, Šapčani imaju priliku da vide filmove iz savremene umetničke evropske produkcije kojih nema na komercijalnim bioskopskopskim repertoarima.
Na Festivalu će biti prikazano ukupno devet filmova, od kojih osam igranih i jedan dokumetarni. Sve projekcije počinju u 19 časova.
FEF u Šapcu traje do 29. septembra, nakon čega se “seli“ u Leskovac, Prijepolje, Prokuplje, Obrenovac, Užice i završava u Negotinu.
Večeras je na repertoaru portugalski film “Neobičan slučaj Anđelike“ portugalskog reditelja Manoela de Oliveire. To je priča o mladom fotografu ludo zaljubljenom u ženu koju nikada ne može imati, osim u snovima. Jedne noći, Isaka poziva bogata porodica da napravi poslednju fotografiju preminule mlade neveste, Anđelike, koja je misteriozno umrla. Došavši na njihovo imanje, Isak biva iznenađen Anđelikinom lepotom i, dok je gleda kroz svoj objektiv, čini mu se da je mlada žena oživela. Od tog trenutka, Isaka će Anđelika proganjati danju i noću.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa