15. septembar 2016.15. sep 2016.
ZDRAVLjE U ČAŠI

PROČISTITE DISAJNE PUTEVE

Čak i ako ne konzumirate cigarete i vodite računa o svom zdravlju, samo pasivno pušenje, to jest boravak u društvu pušača, ostaviće ozbiljne posledice na vašim plućima. Zato pročistite svoje disajne puteve uz samo tri sastojka koja većina nas ima u kuhinji. Kombinacija đumbira, luka i kurkume daje odličan napitak.
Đumbir je vekovima poznat po tome što pomaže da se oslobodimo suvišne sluzi u plućima. Luk ima veliku ulogi u sprečavanju raznih bolesti disajnih puteva, a kurkuma, bogata vitaminima i mineralima, ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva.
Potrebno je:
1 kg luka, 1 litar vode, 400 g šećera ili meda, 2 kašike kurkume, 1 manji koren đumbira
Priprema:
Rastvorite šećer ili med u vodi, pa stavite da prokuva. Glavice luka isecite na četvrtine, isecite koren đumbira i oboje dodajte u slatku vodu. Kad mešavina ponovo provri, dodajte kurkumu i smanjite vatru. Kuvajte na laganoj vatri dok se količina vode ne smanji za polovinu. Procedite i naspite u staklenu teglu. Kada se smesa ohladi, stavite je u frižider. Svako jutro na prazan stomak uzmite dve kašike eliksira, kao i uveče dva sata posle obroka.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa