15. septembar 2016.15. sep 2016.
JOŠ JEDNO IZDANjE ŠABAČKOG VAŠARA PRIVEDENO KRAJU

OD BOINGA DO BIKA NA RAŽNjU

E, da imamo sreću, pa da smo ko Rusi i da Putin naredi uklanjanje oblaka, bilo bi ovde milion ljudi. Ako ste uporni i ako vas sreća malo pomiluje, može da se „izronja“ i neki Guči, Armani i Versaći, a uz „ćarape“ dobro dođu i „bokserke“.
Šabački vašar, najveći i najpoznatiji skup ove vrste u regionu, i ove godine doneo je mnogo raznovrsne ponude i zabave. Ono što je malo poremetilo planove, kako učesnika, tako i posetilaca, ponovo je ““ kiša. Što i nije loše, jer prodavci kišobrana trljaju ruke zbog dobrog „binzisa“.
- E, da imamo sreću, pa da smo ko Rusi i da Putin naredi uklanjanje oblaka, bilo bi ovde milion ljudi. ““ reče nam jedan od radnika iz ugostiteljskog dela Vašara dok premešta žar sa ražnja na ražanj.
Iako je jedna od prvih asocijacija za Vašar dobra klopa, a ugostitelji su se ove godine raširili na rekordnih dva hektara, rečeno nam je da preko dana ide malo slabije, ali da je uveče ““ vrh.
- Lepo je krenulo, a i rano smo podigli šatre. I onda ta prokleta kiša. Mi se ponašamo kao da je nema ““ poručuju sa drugog lokaliteta gde je primetan manjak na rotaciji ražnjeva.
Da je, ipak, svima dobro, govori i bik na ražnju. Slistio se bez problema za jedno veče.
Kada je već reč o provodu, noć je i ove godine bila rezervisana za to. Znani i neznani estradni umetnici napunili su svaki kutak pod šatrom. A, onda, udri do zore, što je sigurno prijalo stanarima u okolnim zgradama. O sadržaju programa neki drugi put, ipak bi takav izveštaj morao da se „emituje“ uz upozorenje „+ 18“.
Ovogodišnja ponuda „čudesa“ na Vašaru je, kao i uvek, grandiozna.
- Ako vam treba krilo od boinga, će nađemo ““ kaže Bane sa tezge „svega i svačega“.
A, stvarno tu, kao i na drugim mestima, nema čega nema. Ponuda bogata, a kupaca na sve strane.
- Ko bre kume da ne da 200 dinara za šest pari „ćarapa“. Nemoj posle da boli glava kada udari zima i bude ladno po nogama ““ nude nam „ćarape“ i pokušavaju da nas namame da kupimo i „bokserke“ ““ gaće, mada ima i onih boksera za „prijateljsko ubeđivanje“.
Ove godine ima puno hladnog oružja ““ sekira i noževa za kuhinju, i to na sve strane. Uz već našu nasušnu potrebu da kupimo po nekoliko novih varjača, kuhinja može za sitne novce da se opremi.
Najveća gužva, po pravilu, bude u „čučanj buticima“. Ako ste uporni i ako vas sreća malo pomiluje, može da se „izronja“ i neki Guči, Armani i Versaći. I što je najvažnije, jeftinoća. Posebna pažnja je posvećena cipelama.
Kada je reč o najmlađima, njima je milina kao i ranije. Slatkiši na sve strane, šareni, iscrtani, lizalice, bombone, alve... Uz to i po neko licitersko srce.
- Nije lako biti roditelj na Vašaru. Igračke i slatkiši na sve strane, a luna park je ubica novčanika. Visoki datum, ali za dete mora ““ priča nam jedan ponosni otac.
I tako, dan po dan, veče po veče, približio se kraj još jedan Šabački vašar. Ispunio je očekivanja svakog. Kupci srećni zbog dobre kupovine, prodavci zbog dobrog pazara. Što je i normalno za panđur koji se u Šapcu pominjao još u 14. veku.
I ove godine bilo je puno „šetača“ ““ prodavaca koji šetaju po Mihajlovcu i nude original robu. Ove godine su to najčešće parfemi i to je ubedljivo najzastupljeniji „Milion“ od Pako Rabana. Jedan od njih je čak, veoma povoljno, nudio i krnjave šolje za kafu. Teško da ih je u takvom stanju prodao, ali barem se potrudio.
M. M. / N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa