15. septembar 2016.15. sep 2016.
OD 5. DO 14. OKTOBRA 12. REVIJA POZORIŠNIH PREDSTAVA „ŠABAČKO POZORIŠTE - TEATAR NA PRAVOM PUTU“

U ZNAKU PREMIJERA

Pored četiri premijere Šabačkog pozorišta, Šapčani će imati priliku da pogledaju i predstave četiri gostujuća pozorišta. Sezonu premijerno otvara Kalderonov „Život je san“ u režiji Aleksandra Lukača, a u izvođenju ansambla Šabačkog pozorišta
Ovogodišnja 12. Revija pozorišnih predstava „Šabačko pozorište ““ Teatar na pravom putu“ ljubiteljima pozorišne umetnosti ponudiće deset nezaboravnih večeri. Devet predstava od toga četiri premijere Šabačkog pozorišta, četiri gostujuće i dve s kraja prošlogodišnje sezone Šabačkog pozorišta, dovoljan su razlog da se ne propusti ovogodišnja Revija.
- Petog oktobra startujemo. Počinjemo pozorišnu sezonu 2016/2017. Revijom. Zbog ograničenog broja mesta predstavu koja će premijerno biti izvedena 5. oktobra „Život je san“ igraćemo dva puta. Od gostujućih predstava dolaze nam stari prijatelji koji su već godinama na našoj pozorišnoj reviji. To je Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina sa predstavom „Čudovište“, zatim Puls Teatar iz Lazarevca sa predstavom „Drita“, „Primadone“ Rada Đuričin i Tanja Bošković iz Teatra Kart Blanš. Mi ćemo odigrati našu predstavu u režiji Miroslava Trifunovića, a po tekstu Brane Crnčevića, „Kafanica, sudnica, ludnica“ i Basarinog „Revizora za Jugoistok“ u režiji Marka Torlakovića. Na sam dan otvaranja i u toku revije u Galeriji „Vladislav Lalicki“ biće izložba posvećena Miri Stupici ““ rekla je Jelena Ivetić, PR Šabačkog pozorišta na konferenciji za medije održanoj proteklog utorka.
Pažnju publike nesumnjivo će, između ostalog privući, predstava „Sara Bernar“, svojevrsna poema o prolaznosti po rečima glumice Dobrile Bobe Stojnić.
- Priča o pozorištu, uspomenama jedne od najvećih ikada svetskih glumica. Jedno sentimentalno sećanje na karijeru glumca. Mislim da je, pre svega, Sara Bernar bitna kao ličnost ali je ovo posvećeno svim glumcima na svetu. Čak i onim u afričkim pustinjama jer pozorišta ima svuda. Tako da je to posvećeno svim mogućim glumcima koji postoje na svetu i koji su ikad postojali. Predstavu koju igramo u produkciji Šabačkog pozorišta volela bih da posvetim i Miri Stupici koja je bila moj prijatelj, pozorišna majka. Ona je bila naša Sara Bernar ““ izjavila je Boba Stojnić.
Reviju će zatvoriti predstava Saše Radonjića „Klub ljubitelja smene 8“ u režiji Filipa Markovinovića, a u izvođenju glumaca Šabačkog pozorišta Ljubiše i Strahinje Barovića.
- „Klub ljubitelja smene 8“ je adaptacija istoimenog romana Saše Radonjića. Reč je o duo drami koja bi se žanrovski mogla odrediti kao triler. Šta više kao špijunski triler. Biće to jedna, nadam se, zanimljiva predstava za publiku. Puna obrta. Ovo je druga adaptacija romana Saše Radonjića koju radim. Pre tri godine to su bila „Tri ukradena romana“. Ta predstava se pokazala kao vrlo uspešna. Igrala je tri godine na repertoaru Kikindskog pozorišta. Nadam se da ćemo doseći taj nivo, ako ne napraviti i nešto bolje ovde na sceni Šabačkog pozorišta. Drago mi je da sam ovde. Pratio sam Šabačko pozorište i ranije. Ovo je prvi put da sarađujemo i nadam se da će iz ovoga proizaći jedna saradnja koja će se nastaviti i u buduće ““ uveren je Markovinović.
Zavesa 12. Revije pozorišnih predstava „Šabačko pozorište ““ teatar na pravom put“ biće spuštena 14. oktobra posle, kako to tradicija nalaže, proglašenja najbolje predstave.
KARTE U PRODAJI
Cene karata za 12. Reviju pozorišnih predstava ostale su iste kao i prošlogodišnje. Komplet za devet predstava iznosi 2.000 dinara, za pet 1.200, za tri 800, za dve 600. Pojedinačna cena karata je 400 dinara. Karte su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Šabačkog pozorišta.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa